Delegatie din Franta, la Liceul de Gastronomie
Delegatie din Franta, la Liceul de Gastronomie
18 Feb, 2009 02:55
ZIUA de Constanta
2966
Marime text
În perioada 16 - 20 februarie, Liceul de Gastronomie, Hoteluri şi
Restaurante „Ing. Niculae Nejloveanu" va găzdui o delegaţie sosită de la
Centrul European pentru Profesii în Gastronomie din Paris, în cadrul relaţiilor
stabilite de Fundaţia ce poartă numele maestrului în arta culinară.
Obiectivul vizitei constă în aprofundarea unui studiu legat de programele de educaţie româneşti, care a fost aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi referenţialele existente în Comunitatea Europeană, elaborate de ministerele similare. Potrivit maestrului în arta culinară, ing. Niculae Nejloveanu, discuţiile purtate cu elevii, profesorii şi agenţii economici vor permite găsirea căilor prin care învăţământul prin alternanţă să poată fi aplicat şi în România. O astfel de formă de învăţământ presupune două săptămâni de practică, două de teorie. Obiectivul final al acestui proiect este obţinerea de personal calificat, beneficiar al diplomei cu dublă recunoaştere, dar şi a examenului de bacalaureat. Vincent Perre, membru al juriului în cadrul concursului de artă gastronomică „Trofeul Balada Nej" din septembrie 2008, va face mâine, de la ora 16.30, la Grupul Şcolar Carol I Constanţa o demonstraţie practică interactivă. În calitate de profesor tehnologic specialist, Perre le va da ocazia elevilor Liceului de Gastronomie, Restaurante şi Hoteluri „Ing. Niculae Nejloveanu" să lucreze alături de profesorul de practică şi îi va ajuta să înţeleagă mai uşor standardele pe care vor trebui să le atingă în domeniul culinar. De asemenea, trebuie menţionat faptul că profesorii de specialitate ai unităţii de învăţământ beneficiază de studii comparative pedagogice şi au, pe lângă formarea iniţială, şi cursuri de instruire la CEPROC Paris.
Obiectivul vizitei constă în aprofundarea unui studiu legat de programele de educaţie româneşti, care a fost aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi referenţialele existente în Comunitatea Europeană, elaborate de ministerele similare. Potrivit maestrului în arta culinară, ing. Niculae Nejloveanu, discuţiile purtate cu elevii, profesorii şi agenţii economici vor permite găsirea căilor prin care învăţământul prin alternanţă să poată fi aplicat şi în România. O astfel de formă de învăţământ presupune două săptămâni de practică, două de teorie. Obiectivul final al acestui proiect este obţinerea de personal calificat, beneficiar al diplomei cu dublă recunoaştere, dar şi a examenului de bacalaureat. Vincent Perre, membru al juriului în cadrul concursului de artă gastronomică „Trofeul Balada Nej" din septembrie 2008, va face mâine, de la ora 16.30, la Grupul Şcolar Carol I Constanţa o demonstraţie practică interactivă. În calitate de profesor tehnologic specialist, Perre le va da ocazia elevilor Liceului de Gastronomie, Restaurante şi Hoteluri „Ing. Niculae Nejloveanu" să lucreze alături de profesorul de practică şi îi va ajuta să înţeleagă mai uşor standardele pe care vor trebui să le atingă în domeniul culinar. De asemenea, trebuie menţionat faptul că profesorii de specialitate ai unităţii de învăţământ beneficiază de studii comparative pedagogice şi au, pe lângă formarea iniţială, şi cursuri de instruire la CEPROC Paris.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- nu conteaza 06 Jun, 2009 23:49 is din liceu asta si e varza
- Radu 07 Apr, 2009 20:07 eu sunt elevul de la scoala asta e calumea :D