Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depunere de coroane la Troiţa Martirilor Revoluţiei (video)

ro

23 Dec, 2010 03:06 4851 Marime text
depunere_coroane_2.jpgZeci de coroane de flori au fost depuse în cinstea eroilor căzuţi pentru patrie în decembrie 1989, la Troiţa Martirilor Revoluţiei situată la Casa de Cultură. Majoritatea reprezentantilor instituţiilor locale şi-au arătat în acest fel respectul pentru cei care au luptat pentru libertate.Mai putin reprezentantii Inspectoratului Judeţean de poliţie , care nu au binevoit să participe la eveniment . Prezent la manifestare a fost şi Prefectul Judeţului Constanţa Claudiu- Iorga Palaz .

depunere_coroane_1.jpgAu trecut 21 de ani de la Revoluţia Română,ani în care am învăţat ce înseamnă să fim liberi, am învăţat democraţia pas cu pas, cu bune şi cu rele. Însă, nu trebuie să uităm niciodată că pentru libertatea de care ne bucurăm azi au plătit cu viaţa aproape 1500 de persoane, majoritatea tineri. La Constanţa, 32 de oameni au căzut seceraţi de gloanţe şi alţi 116 au fost grav răniţi. Pentru a menţine vie amintirea evenimentelor din decembrie 1989 ,Prefectul claudiu -Iorga Palaz , împreună cu reprezentanţii principalelor instituţii din judeţ au depus coroane la Troiţa Martirilor Revoliţiei situată la Casa de Cultură.

Reprezentantii instituţiilor locale au fost prezenti la eveniment si au depus coroane în cinstea eroilor căzuţi pentru patrie în decembrie 1989 . Desi a fost asteptat si seful Inspectoratului de Politie al Judeţului Constanta ,comisarul Dumitru Catana a lipsit cu desavarsire . Mai mult decat atat ,a fost notat ca fiind prezent la eveniment , desi coroana nu a fost depusa de el .

La sfarsitul manifestarii, Inalt preasfintitul Teodosie a reusit sa obtina si o promisiune de la Prefectul Judetului Claudiu Iorga Palaz. Coroanele au fost depuse si la Grupul Funerar al Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, la Cimitirul Central Constanţa. Ceremonialul s-a încheiat cu o defilare în muzica fanfarei militare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii