Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dintr-o dată, se poate! (video)

ro

29 Jan, 2011 00:00 1975 Marime text
Mazare_Inchide_Magazine_1.jpgCampania demarată de prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz împotriva magazinelor de vise are efect şi în municipiu. Într-un final primarul Radu Mazăre s-a decis să interzică magazinele de vise , deşi anul trecut declara sus şi tare că nu poate face nimic pt a opri acest flagel. Dintr-o dată însă are soluţii. Recunoaşte însă cu nonşalanţă că face acest demers doar în urma presiunilor opiniei publice şi ale jurnaliştilor.

Schimbarea de atitudine a primarului Radu Mazăre are loc după luni bune de campanie împotriva acestor magazine, campanie demarată de prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz şi care a dus la închiderea a mai bine de trei sferturi dintre magazinele de vise. Ciudat este că şi atunci când a făcut anunţul că va da o hotărâre de consilu local prin care să suspende activitatea acestor centre, Radu Mazăre a continuat să aibă aceeaşi atitudine indiferentă. Dacă edilul se va ţine de promisiune si va alatura campaniei initiata de reprezentantul guvernului in teritoriu rămâne de văzut , cert este că Prefectul Claudiu iorga palaz va lupta pentru închiderea magazinelor de vise până la capăt.

În campania initiata de prefectul claudiu Iorga Palaz s-au alaturat si 26 de primarii din judeţ care au hotărât interzicerea magazinelor de vise, iar rezultatele nu au întârziat să apară . In ultimele trei luni s-a redus numarul tinerilor internati la Spitalul judeţean de Urgenta de la 24 la 18 . Potrivit celei mai recente centralizări a Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa, în municipiu mai funcţionează, în prezent, doar 18 magazine de etnobotanice. Înainte de debutul campaniei iniţiate de reprezentantul Guvernului în teritoriu funcţionau, însă, 72 de astfel de astfel de centre. În urma acţiunilor de control desfăşurate în perioada decembrie 2010 -ianuarie 2011 în cazul magazinelor de vise au fost date numeroase amenzi. Astfel, au fost achitate sancţiuni de peste 100 de mii de lei, în vreme ce amenzile trimise organului de executare silită pentru a fi puse în aplicare se ridică la aproape 200 de mii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii