Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doamna Lulu taie si spanzura

ro

14 Jul, 2002 00:00 911 Marime text

Dupa purtatorii de cuvant, isi fac de cap secretarele

Articolul publicat in 20 iunie a declansat o adevarata rebeliune in randul secretarelor de la facultati * Ele au declarat razboi din umbra ziarului nostru * In fruntea acestei revolte sta nimeni alta decat "doamna Lulu", secretara-sefa de la Universitatea "Ovidius" * "Aaaa, tu esti de la ZIUA? Voua nu v-am trimis comunicat" * Doamna Lulu intentioneaza sa ramana ferma pe pozitie, astfel incat reporterii ZIUA sa nu mai obtina nici o informatie de la "Ovidius" * Contactat telefonic, rectorul Adrian Bavaru s-a aratat intrigat de aceasta situatie, declarand ca va face totul pentru revenirea la normal

Cine spune ca viata de ziarist este usoara, se insala amarnic. Acest lucru, in primul rand datorita faptului ca aceasta meserie presupune ciocnirea de tot soiul de persoane care mai de care mai ciudate, care se considera indreptatite sa isi bata joc de ziaristi. De cele mai multe ori, acesti oameni sunt insignifianti in posturile pe care le ocupa si, pentru a-si atenua frustrarile, incearca sa gaseasca pe unii mai fraieri decat ei pentru a se simti superiori macar pentru cateva clipe. Numai ca, atunci cand cineva incearca sa isi bata joc de ziaristi, isi alege gresit omul. In aceasta categorie se inscrie si situatia de mai jos. De aceasta data este vorba de o secretara de la Universitatea "Ovidius", doamna Lulu.In urma articolului publicat in cotidianul ZIUA de Constanta in 20 iunie, cu privire la secretarele din cadrul Universitatii "Ovidius", in randul acestora s-a declansat o adevarata rebeliune, declarand razboi din umbra ziarului nostru. Acest lucru nu dovedeste insa decat faptul ca se simt direct vizate si ca recunosc justetea acuzatiilor care le-au fost aduse, prin atitudinea de care dau dovada, ele confirmand inca o data, in caz ca mai era necesar, cele publicate in respectivul articol. Imediat dupa publicarea articolului, reporterul care a semnat materialul a primit un telefon "din partea secretarei-sefe" cerandu-i-se numarul telefonului mobil, fiind totodata avertizat ca, in cursul aceleiasi zile, urma sa fie contactat pentru discutii. Care discutii nu au mai avut niciodata loc, intrucat telefonul nu a fost primit nici pana in ziua de astazi. Cel mai hilar lucru s-a petrecut insa joi, 11 iulie, cand un tanar reporter aflat in perioada de proba la ziarul nostru s-a deplasat pana la Universitatea "Ovidius", pentru a cere informatii in legatura cu apropiata admitere in facultati. In ciuda faptului ca publicarea unui astfel de material ar fi fost in interesul universitatii, intrucat publicul larg putea afla pe aceasta cale care sunt specializarile din cadrul facultatilor si numarul de locuri scoase la concurs, tanarul reporter a fost trimis direct in birou la secretara-sefa, doamna Lulu.

Muritor de rand

Odata intrat in birou, reporterul a fost lasat sa astepte pana ce ocupantele biroului si-au terminat de rezolvat problemele si apoi doamna Lulu a catadicsit sa-l intrebe ce doreste. Reporterul s-a prezentat si a cerut datele privitoare la admiterea in facultate, iar doamna Lulu s-a aratat intrigata: "De ce sa va mai dau datele daca v-am trimis comunicat?". Apoi, dupa o clipa de gandire, doamna Lulu a realizat ca reporterul s-a prezentat ca fiind de la ziarul ZIUA de Constanta: "Aaaa, tu esti de la ZIUA? Voua nu v-am trimis comunicat". In momentul urmator, secretara-sefa a scos dintr-un sertar al biroului un dosar cu mai multe ziare si i-a aratat reporterului un "NU" incercuit in dreptul spatiului dedicat cotidianului nostru. "Vedeti, nu v-am trimis comunicat si nu veti mai primi nimic de la noi pana cand cea care a scris articolul din 20 iunie nu va veni personal". Cu coada ochiului, reporterul a mai observat o copie dupa respectivul articol anexat unei cereri adresate rectorului, in care Dumnezeu stie ce mai scria. Tanarul reporter a incercat sa aplaneze situatia, spunand ca nu are nimic de-a face cu colega lui, intrucat este in probe. "Nu conteaza!", a spus doamna Lulu. "Reprezinti institutia!", a adaugat, cu accente de Caragiale. Reporterul a insistat: "Dar eu nu sunt nici macar angajata!". Iar doamna Lulu, luminata, a conchis filosofic: "Deci, esti un muritor de rand! Atunci nu ramane decat sa mergi la toate secretariatele si sa citesti ce scrie pe usi". Acestea fiind spuse, doamna Lulu a considerat discutia ca fiind inchisa. Iar reporterului nu i-a ramas altceva de facut decat sa se uite intr-adevar la avizierele facultatilor din campus.

Rectorul nu stie nimic

Contactat telefonic, rectorul Universitatii "Ovidius", Adrian Bavaru, s-a aratat intrigat de aceasta situatie. "Nu am cunostinta de asa ceva", a declarat acesta. "Noi am avut intotdeauna o colaborare foarte buna cu ZIUA de Constanta si nu ma indoiesc ca relatiile noastre vor continua in acest fel si pe viitor. Eu sunt acum plecat la Bucuresti, dar cand ma intorc voi incerca sa rezolv situatia". In continuare, Adrian Bavaru a intrebat daca am primit invitatia de a participa la inaugurarea din baza sportiva care are loc astazi, la ora 12.30. Bineinteles ca ZIUA de Constanta fusese omisa de pe lista ziarelor invitate, prin acel "NU" scris de mana doamnei Lulu. Reporterii ZIUA vor fi totusi prezenti in urma invitatiei primite din partea rectorului, din cauza ca secretarele nu si-au facut datoria pentru care sunt platite. In aceste conditii, nu ne mai miram de nimic. Problema se pune insa in felul urmator: cotidianul nostru a atras de curand atentia asupra lipsei de profesionalism a purtatorilor de cuvant. Trebuie spus insa ca numai secretarele mai lipseau din acest cadru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii