Dobrogea Grup a lansat alimentele viitorului
Dobrogea Grup a lansat alimentele viitorului
15 Dec, 2007 00:00
ZIUA de Constanta
2175
Marime text
Cu mare capacitate de autoconservare, painea sanogena Bonpana si Bongrana pastreaza aroma si gustul painii traditionale
Unul dintre cei mai importanti producatori din sectorul de morarit panificatie a gazduit, ieri, workshop-ul cu titlul "Paine si sanatate la Dobrogea Grup" la care au fost invitati medici specialisti nutritionisti, diabetologi, endocrinologi, diabetologi, pediatri, internisti si medici de familie. Invitatul de onoare al manifestarii a fost prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi , director al Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti. Cu ocazia intalnirii de lucru, Dobrogea Grup a lansat conceptul de paine sanogena. "Dobrogea lanseaza, astazi, alimentele viitorului. Oferim pietei romanesti prima paine sanogena, 100% naturala, cu termen mare de validitate bazat exclusiv pe capacitatea de autoconservare a painii, fara aditivi alimentari si care pastreaza gustul si aroma painii traditionale romanesti", a specificat in cuvantul de deschidere, dr. ing. Fotini Teodorescu- presedintele grupului de firme Dobrogea. La tehnologiile moderne capabile sa potenteze valoarea biologica a bobului de grau se adauga si ingredientele sanogene folosite care constau in fibre solubile si insolubile, grasimi vegetale nehidrogenate, surse naturale de antioxidanti si uleiuri esentiale. Sortimentele de paine sanogena Bonpana si Bongrana au un termen mare de validitate, fara sa contina aditivi alimentari E, codificati conform sistemului european. Insa, gama produselor de panificatie sanogene pe care, liderul national de piata in sectorul morarit le ofera consumatorilor este mult mai mare. Obiectivul principal al workshop-ului a fost acela de a prezenta mediului medical realizarile proiectelor Dobrogea Grup, orientate in directia unei alimentatii sanatoase. La eveniment au participat si reprezentanti ai Autoritatii de Sanatate Publica Constanta, ai Directiei Sanitar Veterinare si Siguranta Alimentului, ai inspectiei Sanitare de Stat, ai Directiei de Sanatate Publica si ai Oficiului Judetean Constanta pentru Protectia Consumatorilor.Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii