Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dr. Catalin Grasa a dat in judecata Ministerul Sanatatii

ro

18 Feb, 2010 03:50 2979 Marime text
catalin_grasa.jpgMotivul este demiterea considerată abuzivă din funcţia de director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa (DSPJ), pe care a ocupat-o până pe 23 decembrie 2009.

Pe 1 iunie 2009 la DSPJ Constanţa soseau numirile oficiale de la Ministerul Sănătăţii, pentru cei patru directori adjuncţi ai Direcţiei. Pe lângă dr. Mihaela Dinisov, dr. Adrian Pavlov şi Nina Popa, care au ocupat sau încă mai ocupă funcţiile de director-coordonator adjunct sănătate publică şi programe, director adjunct control în sănătate publică, respectiv director financiar contabil, s-a numărat şi dr. Cătălin Grasa. Acesta era numit atunci director adjunct asistenţă medicală, însă nu a rezistat pe funcţie nici şapte luni. Pe 23 decembrie 2009 acesta a fost demis, printr-un ordin al ministrului interimar al Sănătăţii, la acea dată, Adriean Videanu. Încă de atunci dr. Cătălin Grasa preciza că se gândeşte să dea în judecată Ministerul Sănătăţii deoarece reprezentanţii acestuia nu au invocat un motiv anume pentru demitere. După cum era de aşteptat acest lucru s-a şi petrecut. Marţi a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanţa dosarul cu numărul 208/36/2010, care are ca obiect „suspendare executare act administrativ". Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 10 martie 2010. Potrivit dr. Cătălin Grasa şi ceilalţi directori care au fost destituiţi fără un motiv plauzibil au făcut acelaşi lucru.

Cu câteva săptămâni înainte ca dr. Grasa să piardă funcţia de director adjunct, şi directoarea DSPJ Constanţa, dr. Camelia Ciobotaru a fost destituită, după ce fusese repusă în funcţie ca urmare a procesului pe care l-a câştigat cu Ministerul Sănătăţii. Aceasta a dat iarăşi în judecată MS, la sfârşitul anului trecut, a câştigat, însă, deşi se pare că ar fi fost repusă în funcţie a renunţat imediat, din motive personale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii