Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dusa vie la morga

ro

28 Aug, 2007 00:00 2415 Marime text
1188246745.jpg

Pe holurile Spitalului Clinic Judetean de Urgenta circula zvonul ca o pacienta a fost lasata, o noapte intreaga, printre cadavre # Cadrele medicale au crezut ca femeia a decedat si, din acest motiv, au trecut-o repede pe lista celor plecati in lumea dreptilor

Cand se vorbeste despre spatiul unde sunt depozitate cadavrele, este imposibil sa nu observi cum oamenii se inspaimanta si prefera sa schimbe imediat subiectul. Morga ramane cu siguranta un loc infricosator. Persoanele care au fost nevoite sa ii calce pragul pret de cateva minute, spun ca nu ar mai reveni aici pentru nimic in lume, ci poate "doar cu picioarele inainte". La camera mortuara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta nu ajung intotdeauna decedatii, ci si bolnavii. In spital se zvoneste ca, de curand, o femeie din Constanta a fost obligata sa petreaca o noapte printre cadavrele aflate in morga SCJU. Potrivit unor surse din spital care au preferat sa isi pastreze anonimatul, joi noaptea, o pacienta internata pe sectia Medicala 2 s-a simtit foarte rau si, la un moment dat, si-a pierdut cunostinta. Cadrele medicale au declarat bolnava moarta, iar infirmierele au transportat-o imediat la morga. "Moarta" a fost lasata sa astepte sosirea specialistilor in sectia anatomie patologica. Se pare ca, in timpul noptii, femeia si-a revenit. Cuprinsa de disperare, a inceput sa tipe, cautand sa iasa din incinta, insa usa camerei mortuare era incuiata. Groaza si panica au pus stapanire pe femeia ghinionista care, intr-un final, a fost scoasa din incapere mai mult moarta decat vie. Dupa ce a fost descoperita de angajatii morgii SCJU, fosta pacienta care a fost dusa inapoi pe sectie.

"Toate sunt doar zvonuri"

Pus in fata bizarei situatii, directorul medical al institutiei, dr. Bogdan Campineanu, a afirmat ca informatiile sunt false si totul este doar folclor specific romanesc. "In noaptea de joi, s-a prezentat la Serviciul de Urgenta, o femeie fara acte de identitate in stare de ebrietate. La un moment dat, aceasta a disparut, retragandu-se in curte, in spatele spitalului. Dimineata, ea a fost gasita de agentii de paza dormind pe banca din fata morgii. Nu a necesitat internarea", a precizat directorul medical. Paradoxal, pozitia dr. Campineanu nu a fost confirmata de directorul Tiberiu Tofolean. Suparat ca presa este interesata de subiect in timp ce el are de rezolvat treburi mult mai importante, managerul a declarat: "Nu stiu cum a patruns acea persoana in interiorul morgii, daca era o pacienta sau nu, dar voi face o ancheta pentru a vedea ce s-a intamplat". Deocamdata, nimeni nu stie exact cum a ajuns pacienta boschetara sa doarma in curtea SCJU sau sa fie inchisa in incinta camerei mortuare. Contactata telefonic, directorul adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana, dr. Tanta Culetu a precizat ca, atunci cand un pacient internat decedeaza, doua ore, acesta este tinut pe sectie, timp in care ii sunt verificate functiile vitale.

Scris de: {autor}Gratiela TULCEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii