Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii constanteni, cobai ministeriali

ro

04 Dec, 2003 00:00 752 Marime text

Program pentru aplicarea noilor standarde de evaluare

In cadrul proiectului national au fost inclusi 200 de elevi de la de la Liceul din Basarabi, Scoala numarul 21 Constanta si Colegiul National "Mircea cel Batran" * Acestia vor fi evaluati timp de doua saptamani, dupa criterii noi de evaluare care vizeaza cunostintele elevilor * SNEE a desemnat un reprezentat pentru a supraveghea desfasurarea programului

Trei unitati scolare din judetul Constanta au fost selectionate de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in vederea aplicarii noului program-pilot privind standardele de evaluare pentru elevii din clasa a VIII-a. Astfel, un esantion de 200 de elevi, care se pregatesc pentru testele nationale, de la Liceul din Basarabi, Scoala numarul 21 Constanta si Colegiul National "Mircea cel Batran" vor fi evaluati dupa noile criterii elaborate pe doua niveluri de performanta: minimala si maximala. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Liliana Timofte, a declarat ca cele trei unitati scolare au fost selectionate in functie de rezultatele bune obtinute la concursurile nationale si de calitatea actului didactic.

Examinare speciala

Noile criterii de examinare urmaresc, in primul rand, cunostintele elevilor, si nu comportamentul acestora. "MECT a decis ca aceste standarde sa fie utilizate doar la patru discipline: matematica, limba romana, limba germana si chimie. Programul se va derula in perioada 2-15 decembrie, insa notele pe care le vor obtine la aceste materii cei 200 de elevi nu vor fi trecute in catalog", a explicat Liliana Timofte. In cele trei institutii de invatamant din judetul nostru desemnate pentru a participa la aceasta evaluare, proiectul va fi aplicat pe un grup de elevi, in timp ce pentru un alt grup examinarea se va realiza dupa standardele traditionale. In acelasi timp vor avea loc stagii de formare a profesorilor, in vederea aplicarii corecte a acestora, astfel incat cadrele didactice sa invete sa fie obiective in acordarea notelor.

Vizita de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului

Aplicarea unui alt sistem de examinare si evaluare a elevilor de gimnaziu a fost determinata de faptul ca admiterea la liceu va fi conditionata de notele pe care absolventii claselor a VIII-a le-au obtinut in ultimii patru ani. Liliana Timofte a mentionat ca, pentru aplicarea programului la Constanta, Serviciul National de Evaluare si Examinare a delegat un reprezentant. "Pentru a supraveghea derularea programului in cele trei unitati, la Constanta se afla inspectorul SNEE Lia Chiru ", a conchis Liliana Timofte. Programul-pilot se desfasoara la nivel national, fiind implicate 13 judete din tara. In functie de rezultatele care vor fi obtinute la nivel national, noul sistem de evaluare va fi aplicat in toate unitatile scolare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii