Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment marca CCINA şi Congaz Târgul Construct Romtherm 2012 şi-a deschis ieri porţile în staţiunea Mamaia (Galerie foto)

ro

07 Sep, 2012 01:00 2490 Marime text
CCINA2.jpgTârgul Construct Romtherm 2012 şi-a deschis ieri porţile la Tenis Club Idu, în staţiunea Mamaia. Evenimentul se va derula pe parcursul a patru zile şi constă în prezentarea de materiale de construcţii, decoraţiuni interioare, instalaţii şi energii neconvenţionale. Ediţia din acest an este organizată de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) în parteneriat cu SC Congaz SA şi reuneşte 25 de firme din domeniu, care expun pe o suprafaţă interioară şi exterioară de 700 de metri pătraţi.

Târgul revine după o pauză de trei ani şi, potrivit spuselor lui Mihai Daraban, preşedintele CCINA, reluarea sa este oportună având în vedere „necesitatea promovării unor soluţii alternative, adaptate condiţiilor şi cerinţelor economice actuale".

La standurile târgului deschis ieri au putut fi văzute materiale de construcţii precum gresie, faianţă, vopsele lavabile de interior sau exterior, uşi pentru garaje, sisteme de panouri solare, echipamente şi servicii în domeniul instalaţiilor.

În contextul evenimentului de ieri, preşedintele CCINA a mărturisit că îşi doreşte ca ediţiile viitoare ale târgului să fie mai ample. Prezent de asemenea la inaugurare, alături de Mihai Daraban şi de Dănuţ Jugănaru - directorul general al CCINA, directorul financiar al Congaz, Ion Crângaşu, a declarat că societatea Congaz are reţea de distribuţie în Constanţa, Ovidiu, Lumina, Cogealac şi Cumpăna şi că în prezent se concentrează pe realizarea reţelei din localităţile Valu lui Traian şi Lazu, pentru ca anul viitor aceasta să fie implementată în Agigea şi Eforie.

„Materiale şi soluţii pentru eficienţa energetică"

 

Nu în ultimul rând, Mihai Daraban a anunţat că astăzi, începând de la ora 11.00, la Tenis Club Idu are loc seminarul „Materiale şi soluţii pentru eficienţa energetică". În acest context, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România, Claudiu Georgescu, va vorbi despre „Materialele de construcţii din perspectiva dezvoltării durabile", în vreme ce Gina Petrescu, director în cadrul Direcţiei Generale Constucţii Locuinţe şi Reabilitare Termică din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului va discuta despre „Programul naţional de reabilitare şi obţinerea de fonduri europene prin acest program". Despre „Micii producători de energie şi schema de tarif fix" va vorbi Manuela Drăghicescu, director executiv SUNE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii