Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facultatea de Drept are cea mai mare cautare

ro

19 Jul, 2003 00:00 519 Marime text

Absolventii de liceu, din nou in focuri

In aceasta perioada, au loc probele la examenul de admitere pentru facultatile de la Universitatea "Ovidius" * Cei mai multi inscrisi sunt la Facultatea de Stiinte ale Naturii, unde pentru 320 de locuri exista aproape 2.000 de candidati * La polul opus se afla profilul Teologie Ortodoxa Didactica - Istorie, unde pentru 30 de locuri fara taxa si 30 cu taxa s-au inscris doar opt candidati * Ieri, s-au sustinut probele eliminatorii care se dau pentru specializarile din cadrul facultatilor de Litere, Stiinte Economice si Matematica * Au depus cereri pentru a studia la una din facultatile de stat constantene opt olimpici * Noua absolventi de etnie rroma si sapte din Republica Moldova au optat pentru facultatile de Litere - profil Jurnalism, Stiinte Economice, Psihologie, Educatie Fizica si Teologie Ortodoxa

Inscrierile la majoritatea facultatilor de stat din cadrul Universitatii "Ovidius" s-au incheiat in cursul zile de ieri. La facultatile de Litere, Teologie, Educatie Fizica, Matematica-Informatica, Arte si Psihologie, depunerea dosarelor s-a putut face pana pe 17 iulie. Cei mai multi inscrisi sunt la Facultatea de Stiinte ale Naturii, unde pentru 320 de locuri exista aproape 2.000 de candidati. Pentru una din cele trei specializari ale Facultatii de Stiinte Economice si-au exprimat optiunea 897 de candidati pentru 720 de locuri, majoritatea fiind cu taxa. In ultimii ani, la aceste profiluri a existat o concurenta stransa, ultimele medii de admitere fiind opt. La Facultatea de Drept au depus dosarele de inscriere 751 de candidati, pentru un 200 de locuri, din care doar 50 sunt subventionate de stat. La polul opus se afla profilul Teologie Ortodoxa Didactica - Istorie, unde pentru 30 de locuri fara taxa si 30 cu taxa s-au inscris doar opt candidati. Ieri, s-au sustinut probele eliminatorii care se dau pentru specializarile din cadrul Facultatii de Litere, Stiinte Economice si Matematica, iar candidatii de la Psihologie, Arta si de la Colegiul de Institutori au dat probele pentru admitere.

Olimpicii vor sa studieze in Constanta

Elevii care au obtinut rezultate notabile la concursurile nationale si internationale au dreptul de a se inscrie la o facultate de stat, ei fiind admisi fara examen pe locurile fara taxa. In acest an, au depus cereri pentru a studia la una din facultatile de stat constantene opt olimpici. Trei dintre acestia au optat pentru Facultatea de Educatie Fizica si Sport, doi pentru cea de Psihologie, doi pentru Teologie Ortodoxa si unul la Litere. Pentru absolventii de liceu de etnie rroma si pentru cei din Republica Moldova, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a aprobat 19 si, respectiv, 17 locuri. Aceste locuri sunt subventionate in totalitate de minister. De aceste facilitati au profitat doar noua absolventi de etnie rroma si sapte din Republica Moldova. Acestia au optat pentru facultatile de Litere - profil Jurnalism, Stiinte Economice, Psihologie, Educatie Fizica si Teologie Ortodoxa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii