Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără construcţii pe plaje! (video)

ro

15 Apr, 2011 01:34 2086 Marime text
CONSTRUCTII_PLAJE3.jpg

Guvernul pune punct construcţiilor ilegale de pe litoralul romanesc. O ordonanţă de urgenţă emisă miercuri la Palatul Victoria prevede măsuri şi sancţiuni drastice pentru cei care construiesc sau autorizează ridicarea de imobile la mai puţin de 300 de metri de zona costieră. Desfiinţarea construcţiilor ilegale va fi demarată la zece zile după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

Inspectoratul Teritorial în Construcţii atrage atenţia să nu ne aşteptăm la o avalanşă de demolări pe plajele din staţiuni şi în vecinătatea acestora. Vizate sunt doar constructiile neautorizate. În cazul celor ridicate legal, vor fi amendate autorităţile locale, cele care au emis aceste autorizaţii. Iar imobilele nu vor putea fi demolate decât după expropriere.

În fapt, ordonanţa modifică o lege din anul 2001, care priveşte autorizarea construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre. Reprezentanţii Ministerului argumentează emiterea ordonanţei prin faptul că există semnale alarmante de nerespectare a legislaţiei în domeniu.

Printre argumentele enumerate în actul normativ se numără şi faptul că unele consilii locale ale localităţilor riverane Mării Negre nu au întocmit sau reactualizat planurile urbanistice generale şi zonale. Ceea ce le-a permis celor care au construit la malul mării să eludeze legea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii