Fara mancare de acasa in spital
Fara mancare de acasa in spital„Aparţinătorii trebuie să înţeleagă că hrana bolnavilor este atât cantitativă cât şi calitativă. Avem angajaţi specialişti care scriu diete pentru fiecare afecţiune în parte", a explicat managerul instituţiei spitaliceşti, dr. Dan Căpăţână. Acesta şi-a motivat decizia atât prin lipsa unor locuri corespunzătoare pentru depozitarea mâncării, cât şi prin nerespectarea planului de dietă dat de medicul specialist. „Rudele nu aduc mâncarea care trebuie bolnavului. Acesta poate nu are voie cu sare, sau poate nu are voie fructe, iar aparţinătorii nu au de unde să afle aceste amănunte. Dieta prescrisă de medic trebuie respectată în totalitate. Sigur, noi nu îl putem face pe om bine cu forţa", a adăugat acesta.
Astfel, pentru a anunţa aparţinătorii că nu mai au voie să aducă alimente bolnavului, conducerea spitalului va pune anunţuri atât la intrare, cât şi în secţii. Pacientul care nu va respecta această hotărâre, poate fi externat.
„Nu este normal aşa ceva. Fiecare trebuie să aibă grijă de bolnav. Mâncarea de aici e puţină şi proastă. Nu ne putem sătura doar cu mâncarea de aici. Dacă vor să ne îmbolnăvească şi mai tare, să ne spună. De când sunt internat nu ne-a dat nici măcar un fruct. Iar eu am nevoie de multe fructe. Cum o să mai mănânc eu fructe dacă n-o să-mi mai poată aduce? Mesele aici sunt foarte rare", este de părere Dristol Constantinescu, un pacient internat în Clinica de Cardiologie.
„Nu mi se pare normal aşa ceva. El mănâncă mai mult iaurt cu cereale, ovăz, seminţe, iar acest lucru nu îi dă în spitale. Nu strică să mai aducem şi mâncare de acasă. Nu are când să se strice pentru că mănâncă imediat. Mai ales că nu îi place mâncarea de aici", a continuat Ionel Gheorghe, fiul unui pacient internat în Clinica de Chirurgie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp