Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Brazilor de Crăciun, un ajutor pentru educația copiilor vulnerabili

ro

17 Nov, 2020 14:20 2825 Marime text

 
  • Fondurile obținute la Festivalul Brazilor de Crăciun, folosite pentru integrarea educațională a copiilor vulnerabili.
  • Distanțarea socială nu înseamnă marginalizarea copiilor vulnerabili.
 
Organizația Salvați Copiii România consolidează mecanismul de urgență pentru educație, pentru ca micuții din categoriile vulnerabile să fie recuperați și integrați educațional, cu fondurile obținute la Festivalul Brazilor de Crăciun, o ediție mai necesară ca oricând.
 
În cele două decenii în care cauza educației copiilor a fost susținută prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun, Salvați Copiii România a readus în școală 46.485 de copii, dintre care în programe de tip Grădiniță estivală 8.601 de copii, în programe de tip Școală după Școală 33.508  de copii, iar în programul A Doua Șansă 4.376 de copii, reușind să strângă cu ajutorul companiilor suma de 6.047.800 de euro.
 
Pentru cei peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) care nu mergeau la școală la începutul anului, situația a devenit și mai dramatică odată cu închiderea școlilor, pe fondul crizei pandemice, transmit reprezentanții organizației.
 
Situația copiilor vulnerabili s-a degradat constant în ultimele luni, odată cu evoluția pandemiei și a impunerii unor restricții sociale, care pentru ei s-au tradus în marginalizare și, în foarte multe cazuri, în restricționarea dreptului la educație.
 

Într-o situație de criză sanitară și socială generalizate, acești copii vulnerabili au fost împinși la marginea societății. Au dispărut din școli, neavând tabletă sau acces la internet, iar accesul la servicii sociale de bază le-a fost restricționat.
 
Este imperios necesar ca solidaritatea noastră să restabilească drepturile acestor copii, care sunt astăzi sacrificați. Consecințele situațiilor de discriminare sunt extrem de grave, pentru întreaga societate, transmite Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.


Salvați Copiii România a organizat clase de educație remedială, pentru a restabili dreptul la educație al copiilor vulnerabili. Cu toate acestea, noile măsuri de închidere a școlilor și de mutare a cursurilor în mediul online nu au găsit sistemul național de învățământ mai pregătit, mai ales în ceea ce privește garantarea accesului egal și nediscriminatoriu la educație, pentru toți copiii.
 
Sursa foto: Salvați Copiii România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii