Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:47 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frumuseţile adâncului Un cristal în valoare de 2.300 de euro, expus la Constanţa (galerie foto)

ro

11 Aug, 2012 02:44 6492 Marime text

04_Cristale_targ_cristale.jpgPiatra adusă din Tanzania este cotată la câteva mii de euro pe piaţa pietrelor preţioase

Rubine, safire, diamante, smaralde, ametiste, cuarţuri - toate aceste pietre preţioase şi semipreţioase le puteţi admira şi cumpăra în aceste zile în cadrul expoziţiei „Mineral Expo" de la Pavilionul Expoziţional Mamaia.

Cristalele au fost scoase la lumină din minele din ţara noastră (Baia Mare, Brad, Roşia Montana, Ocna de Fier sau Oraviţa), dar şi din Brazilia, Chile, India, SUA, spune Ramona Bălăşcuţă, PR-ul târgului.

Expoziţia este deschisă publicului până pe 12 august. Programul de vizitare este între orele 11.00 - 21.00. Peste 30 de expozanţi din România oferă spre vânzare bijuterii lucrate manual, pietre preţioase şi semipreţioase, dar şi flori de mină şi piese de colecţie.

La ce sunt bune cristalele?

cristale_2.jpgDe departe, cea mai valoroasă piesă este un tanzanit adus din Tanzania, care valorează 2.300 de euro. Cristalul aparţine lui Francisc Covaci din Baia Mare. Tanzanitul poate fi achiziţionat doar de un colecţionar sau de un bijutier iscusit care poate dubla valoarea pietrei după şlefuire sau după montarea ei. Ce energii are în ea o astfel de piatră? Conform manualului „Totul despre cristele" al lui Judy Hall, carte pe care orice vânzător al târgului o ştie ca pe o Biblie, acesta „vindecă vieţile anterioare" şi „distruge tiparele învechite".

La ce sunt bune cristalele? „Plasate pe centrii energetici de pe corp, cristalele absorb energiile negative. Chiar şi locuitorii Atlantidei foloseau cristalele pentru o serie întreagă de scopuri psihice, dar şi fizice", ne-a spus Francisc Covaci.

Pietre preţioase unice în lume

La târg puteţi găsi septarii silicioase, pietre frumos colorate care, spun organizatorii, se găsesc doar în minele din România. O astfel de piatră se vinde la târg cu 210 lei. În general, brăţările din rubine, safire, smaralde au preţuri cuprinse între 80 şi 250 de lei, iar colierele între 300 şi 500 de lei. Puteţi găsi şi pietre semipreţioase la preţul de 5 - 8 lei, pe care le puteţi purta la gât.

Eleganţa pietrelor preţioase este pusă în lumină şi mai mult de un creator. Afrodita Rădulescu din Bucureşti realizează bijuterii unicat. Şi preţul este pe măsură. Un colier care conţine cel mai fin porţelan din lume (Limoge) costă 1.500 de euro, iar un şirag de mărgele care conţine safire, rubine, smaralde şi diamante brute este scos la vânzare cu suma de 2.000 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii