Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gravida cu gripa noua, internata la Boli Infectioase

ro

07 Dec, 2009 02:23 1770 Marime text
porcina.jpgSâmbătă, o gravidă de 21 ani din Constanţa a fost diagnosticată cu gripă nouă.

Potrivit coordonatorul-şef al Serviciului Supraveghere - Control Boli Transmisibile, dr. Mihaela Dinisov, tânăra a revenit, de curând, din Italia, unde a contactat virusul pandemic. Aceasta este însărcinată în 28 de săptămâni şi momentan este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

„Cazul este sub tratament, cu stare generală bună. Nu au fost identificate implicaţii epidemiologice în colectivităţi de copii preşcolari, şcolari sau studenţi de pe teritoriul judeţului Constanţa.", a precizat dr. Dinisov.

Pe lângă femeia însărcinată confirmată cu virusul pandemic A/H1N1, la Spitalul de Boli Infecţioase mai este internată o tânără de 16 ani, însărcinată şi aceasta, în 24 de săptămâni.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului, starea feţilor este bună şi momentan nu există riscul pierderii acestora. Totuşi, pacientele sunt atent supravegheate de către cadrele medicale.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 49 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi încă două decese la persoane care prezentau boli asociate, respectiv hipertensiune arterială, obezitate şi poliartrită reumatoidă severă.

Totalul cazurilor înregistrate până în acest moment în România este de 3 842, iar numărul deceselor a ajuns la 12.

În judeţul Constanţa s-au îmbolnăvit de gripă nouă, până la această oră, 45 de persoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii