Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greutăţile navigatorilor (video)

ro

11 Jan, 2011 00:00 1814 Marime text
Marinari_sechestrati_2.jpgAnul nou nu a început într-un mod prea plăcut pentru marinarii români aflaţi în voiaje pe oceanele lumii. Mai multe cazuri de salarii neplătite, marinari răpiţi sau sechestraţi se află în atenţia reprezentanţilor ITF România.

Există şi o veste bună însă. Marinarilor sechestraţi în Bahamas li se vor plăti restanţele salariale. Mai mulţi marinari români angajaţi ai unui armator grec au fost reţinuţi cu nava în rada portului Singapore. Cazul navigatorilor din Asia nu este însă singular. Şi în Bahamas şi Franţa sunt marinari români pe nave arestate. În plus mai multe cazuri de neplata a salariilor au fost înregistrate la sindicatul liber al navigatorilor. Din nefericire pentru marinari faptul că nu au raporat către ITF aceste întârzieri la timp face ca recuperarea salariilor restante să fie acum destul de dificilă.

Faptul că numărul navigatorilor români este mare, dar aceştia nu sunt uniţi face ca activitatea sindicatului care-i reprezintă să se desfăşoare mai greu decât ar trebui. De aceea liderii navigatorilor le recomandă acestora ca în momentul în care au probleme să apeleze în primul rând la ei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii