Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gripa noua a ajuns si la Colegiul de Arte

ro

15 Jan, 2010 02:59 878 Marime text

O elevă de clasa a noua a fost confirmată cu A/H1N1. Colegii acesteia au stat acasă 24 de ore, iar sala de curs şi alte trei cabinete au fost dezinfectate.

Ieri, în judeţul Constanţa, s-au confirmat alte şapte cazuri de gripă cu virusul pandemic A/H1N1, cu factori de risc asociaţi - afecţiuni cronice respiratorii, cardiovasculare, precum şi obezitate. Una dintre persoanele bolnave este elevă la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria. După primirea rezultatului, o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa s-a deplasat la unitatea de învăţământ şi a efectuat triajul epidemiologic. În plus, mai multe spaţii au fost dezinfectate, iar cursurile clasei unde învaţă eleva bolnavă au fost suspendate. „Au fost luate măsurile stabilite de Ministerul Sănătăţii pentru cazurile apărute în unităţile de învăţământ: triaj epidemiologic, dezinfecţia spaţiilor, suspendarea cursurilor 24 de ore de la efectuarea dezinfecţiei pentru clasa respectivă", a precizat coordonatorul-şef al Serviciului Supraveghere - Control Boli Transmisibile, dr. Mihaela Dinisov.

Potrivit inspectorului şcolar de specialitate Cristina Maria Ivan, eleva este la această oră izolată la domiciliu.

Toţi cei şapte bolnavi sunt la această oră sub tratament, cu evoluţie bună, potrivit reprezentanţilor DSPJ Constanţa.

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore s-au confirmat 131 cazuri de gripa A/H1N1şi încă patru decese. Numărul persoanelor bolnave a ajuns la 6.386, iar cel al deceselor la 100.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii