Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gripa noua, dar si bolile de sezon, in regres

ro

28 Jan, 2010 03:29 1317 Marime text
gripa-porcina.jpgÎn ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, a mai fost confirmat doar un caz de gripă cu A/H1N1.

Femeia depistată prezintă factor de risc asociat hipertensiune arterială, bronhopneumopatie cronică obstructivă şi cardiopatie ischemică. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, pacientul este sub tratament, cu evoluţie favorabilă, fără implicaţii epidemiologice în colectivităţi de copii preşcolari, şcolari sau studenţi de pe teritoriul judeţului.

În acelaşi interval au fost înregistrate, în toată ţara, doar şapte noi cazuri de îmbolnăvire. Numărul total a ajuns la 6.915, iar cel al deceselor, la 115.

În ultimele zile, atât în Constanţa, cât şi în celelalte judeţe, s-a constatat o scădere a numărului de cazuri de A/H1N1, iar specialiştii se aşteaptă ca acest fenomen să se menţină cel puţin două săptămâni. De altfel, la malul Mării Negre această tendinţă se înregistrează de la începutul anului, cu câteva excepţii însă. Totuşi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, gripa nouă a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în întreaga lume, de la apariţia sa în Mexic.

În ciuda faptului că numărul constănţenilor care s-au îmbolnăvit de gripă nouă sau de alte boli specifice sezonului rece a scăzut, aglomeraţia încă persistă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, chiar dacă numărul celor care s-au prezentat pentru consult şi care au necesitat internare a scăzut simţitor. De exemplu, în perioada 18 ianuarie - 24 ianuarie au fost consultaţi în serviciul de boli infecţioase 205 pacienţi, din care au fost internaţi 77. Numărul bolnavilor aproape s-a înjumătăţit, căci în intervalul 11 ianuarie - 18 ianuarie au fost consultaţi în serviciul de boli infecţioase 455 pacienţi, iar 113 au necesitat şi spitalizare. În săptămâna precedentă, din totalul consultaţiilor, 89 au fost afecţiuni respiratorii, din care 27 infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 51 viroze şi pneumonii şi 11 gripe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii