Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gripa porcina a luat o pauza

ro

02 Feb, 2010 04:30 1979 Marime text
spitalul_clinic_de_boli_infectioase_03.jpgSpitalul de Boli Infecţioase este însă aproape la fel de aglomerat, în ciuda numărului tot mai scăzut de raportări din luna ianuarie.

În ultima perioadă tot mai puţine cazuri de gripă cu virus pandemic A/H1N1 au fost raportate Ministerului Sănătăţii şi făcute ulterior publice. Ieri, de exemplu, nu a mai fost confirmată nici o persoană, lucru de aşteptat după ce săptămâna precedentă numărul acestora a tot scăzut. Totuşi, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa (SCBI), chiar dacă aglomeraţia nu mai este ce-a de acum câteva săptămâni, când au răsărit saloane pentru bolnavi în tot felul de încăperi, pentru ca toţi să poată fi internaţi, totuşi există destui constănţeni care sunt izolaţi şi urmează tratamente de specialitate. Potrivit directorului SCBI, dr. Stela Halichidis, la ora aceasta, toate paturile sunt ocupate, chiar dacă a scăzut uşor numărul pacienţilor.

Gripa nouă nu este însă singura boală care dă bătăi de cap constănţenilor în această perioadă şi din cauza căreia mulţi necesită internare la SCBI. Şi pneumoniile sau infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare au băgat în spital aproape o sută de persoane în săptămâna 18 - 24 ianuarie, iar altor 2.500 medicii le-au pus aceste diagnostice. Chiar dacă numărul bolnavilor este destul de mare, totuşi, faţă de săptămâna precedentă s-a înregistrat o scădere cu aproape 8%.

În ultimele 24 de ore nu a fost confirmat nici un deces la persoane confirmate anterior cu A/H1N1. Astfel, numărul total de cazuri confirmate până în prezent a rămas la 6.953, iar cel al deceselor, la 119.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stela 02 May, 2011 12:38 asta e spitalul din constanta, de boli infectioase? bolnavii de acolo niciodata nu au fost ingrijiti cum trebuie doctorii de acolo se cred destepti si lasa lumea sa moara , spunind ca nu mai e nici o sansa pentru ei doctorii nu vor sa munceasca un pic mai mult si sa ingrijeasca bolnavii nu pot sa cred ce se intimpla in spitalul ala lasa lumea sa moara ca pe niste ciini, nui intereseaza