Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:19 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hrană pentru suflet Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ au lansat publicația „Cuvântul scris“

ro

11 Apr, 2015 11:28 3466 Marime text
 
În Vinerea  Mare, societatea Arimex Comexim 2000 SRL, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și Asociația „Suflete deschise“, a lansat  o publicație de suflet  prin care pacienții aflați în spitale vor primi nu numai hrană trupească, ci și hrană spirituală – „Cuvântul scris“.
 
La  Spitalul Clinic Județean de Urgenta Sf. Apostol Andrei din Constanța, după săvârşirea slujbei Ceasurilor Împărăteşti, a Vecerniei celei Mari și după scoaterea Sfântul Epitaf în mijlocul bisericii, cei trei preoți ai spitalului au oficiat o slujbă de inaugurare a acestei publicații. Ca  și emisiunea „Cuvântul care zidește” a postului de radio al Patriarhiei Române Trinitas, „Cuvântul scris” este un mesaj adresat tuturor creștinilor, care promovează învățături de credință și care prezintă teme de actualitate spirituală. Publicația editată de Asociația „Suflete deschise” va fi redactată săptămânal, cu sprijinul preoților Gheorghe Cristea, Ștefan Mircea și a teologului Vasile Cristinel Mușat, fiind oferită gratuit pacienților internați în spitalele constănțene.
 
„Cel aflat în suferință, pe patul spitalului, are mai mult timp să reflecteze, să mediteze la viața lui, la problemele pe care le are, iar „Cuvântul scris” speram să fie medicamentul care sa ajute la tămăduire sufletească și trupească, să mangaie și să aline sufletele celor bolnavi, să le dea putere să spere, să iubeasca și să ierte. De bună seamă, cuvântul înseamnă mult în viața fiecaruia dintre noi. Prin cuvânt îți  exprimi sentimentele, prin cuvânt poți să bucuri pe cineva sau poți întrista. Tot prin cuvânt poți salva un suflet sau îl poți arunca în deznădejde. Cuvântul îi poate apropia pe oameni, dar îi poate și îndepărta. Sunt, de asemenea, cuvinte care distrug vieți.  De aceea, avem datoria de a nu minți, de a spune «ceea ce este da, da; și ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decat acestea, de la cel rau este» (Matei 5, 37). Avem datoria de a încuraja, de a ridica moralul, de a nu da pe nimeni înapoi de la înfăptuirea unui lucru bun și ziditor. Să nu destrămăm visele frumoase ale aproapelui. Să-i facem pe cei de lângă noi să se simtă bine în preajma noastra. Astfel, vom auzi șoptind glasul inimii aproapelui: «Mai spune ceva. Îmi place să te ascult, cuvintele tale sunt ca niște daruri !». De asta ne încredintează regele Solomon când spune:  Cuvintele frumoase sunt un fagure de miere, dulceață pentru suflet și tămăduire pentru oase (Pildele lui Solomon 16, 24).

Mult ne-ar fi de ajutor dacă am afla diferența dintre cuvântul gândit, cuvantul rostit și cel scris și să nu uitam că Dumnezeu ne va judeca și după cuvântul gândit și cel rostit, dar și cel scris. Cuvântul rostit poate darâma un om sau mai mulți, dar cuvântul scris are puterea să dărâme împărății. Dacă gândești un cuvânt, chiar de este rău, îl cunoști doar tu și poți sa-l păstrezi numai în inima ta, pe când un cuvânt rostit intră și în inima celui căruia te adresezi si tocmai din acest motiv cuvântul rău poate capăta valoare de blestem. Dar cuvântul scris este cel mai puternic, pentru că acesta poate trăi mii de ani și afecta mii de persoane. În planul  lui Dumnezeu de mântuire al omului, realizat de Iisus Hristos, cel mai greu atârnă cuvântul scris. Acesta mărturisește despre vrednicia sau nevrednicia noastră în fața Dumnezeirii, Celei întreit strălucitoare”, a declarat Preda Petre, administratorul societății Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii