Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:40 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In apropierea Pastelui, masuri suplimentare pentru siguranta alimentelor

ro

19 Apr, 2005 00:00 836 Marime text
Apropierea sarbatorilor de primavara reprezinta unul dintre principalele motive pentru care Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta va intreprinde o serie de masuri suplimentare concentrate asupra modului in care se produc, depoziteaza, transporta si se valorifica produsele de origine animala. Astfel, administratiile teritoriale locale vor fi instiintate in scris asupra posibilitatii amenajarii temporare a unor spatii in care sa poata fi asigurate conditiile de igiena pentru taierea si prelucrarea mieilor, in vederea asigurarii personalului de specialitate pentru controlul sanitar-veterinar al animalelor vii si a produselor obtinute. De asemenea, potrivit celor declarate de Grigore Mertoiu, director executiv in cadrul DSVSA Constanta, in toate pietele agroalimentare si alte locuri autorizate sanitar-veterinar in care se vor valorifica carne de miel, oua, si alte produse de origine animala, va fi desemnat personal sanitar-veterinar care sa asigure controlul modului in care se transporta, se depoziteaza si se valorifica aceste produse. In plus, va fi asigurat controlul documentelor insotitoare, al marcii de sanatate la carnea de miel si al marcarii datei de recoltare a oualor. Vor fi interzise de la comercializare carcasele de miel nemarcate, neinsotite de documente de provenienta si sanitar-veterinare, precum si ouale de rata sau alte produse alimentare de origine animala care, in urma controlului sanitar-veterinar, au fost declarate necorespunzatoare. De altfel, la nivelul DSVSA Constanta, cat si la nivelul circumscriptiilor teritoriale, in perioada 18 aprilie- 2 mai va fi asigurata permanent, inclusiv in zilele de sarbatoare, o persoana responsabila si un numar de telefon la care pot fi sesizate orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare. Majoritatea acestor masuri vor fi luate la nivel national, in baza unei Note de Serviciu, nr.558/14.04.2005, emisa de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii