Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In baza unui protocol, elicopterele militare vor transporta pacientii SCJUC

ro

13 May, 2010 03:03 2163 Marime text
cap_8.jpgSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a semnat un protocol de colaborare cu reprezentanţii bazei militare de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Potrivit managerului unităţii spitaliceşti, dr. Dan Căpăţână, această unitate are în dotare singurul elicopter militar dotat medical şi va fi folosit în cazul unui accident aviatic în zona Dobrogea. „Piloţii militari sunt singurii care pot interveni în caz de accidente sau catastrofe aviatice. Prin acest protocol, urgenţele pe care le au vor avea aprobarea de a ateriza în curtea spitalului. Spre deosebire de SMURD, aeronavele militare pot zbura şi noaptea şi au şi culoar de zbor tot timpul. În protocol se stipulează şi că ne putem transporta pacienţii în stare gravă la Bucureşti cu acest elicopter", a explicat managerul spitalului.

De asemenea, conducerea spitalului are în vedere repararea heliportului din cauza faptului că asfaltul a cedat. „Numai asfaltarea heliportului ne costă 10.000 de euro", a precizat Căpăţână.

În aceste zile, piloţii militari fac simulări în vederea cunoaşterii traseului şi pregătirii acestora pentru transportul pacienţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii