Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În curs de clasificare (video)

ro

27 Apr, 2011 00:00 2122 Marime text
clasificare_spitale_REFACUT_3.jpgToate spitalele din România vor fi clasificate în funcţie de competenţe. Decizia ministerului îi pune pe drumuri pe managerii unităţilor medicale, care mai au la dispoziţie încă o săptămână ptr a depune la Direcţia de sănătate publică actele necesare. Spitalele vor fi clasate pe cinci categorii, în funcţie de dotările şi secţiile existente, iar din judeţul nostru se pare că numai spitalul judeţean se încadrează în categoria I de competenţe.

A început clasificarea spitalelor. Conducerile unităţilor medicale trebuie să depună la direcţiile de sănătate publică actele prin care să solicite înscrierea în categorii de competenţă. În judeţul constanţa reprezentanţii DSP au cerut deja managerilor de spitale să depună actele în vederea clasificării. Aceştia nu s-au grăbit însă cu formalităţile, motiv pentru care numai două unităţi medicale au depus deja autoevaluările. În judeţul nostru se pare că numai Spitalul Judeţean Constanţa ar putea fi înscris în categoria I. Majoritatea celorlalte ar putea obţine nivelurile 3 şi 4 de competente.
Este şi cazul Spitalului Municipal Mangalia, dar şi al Spitalului Orăşenesc Hârşova, care ar putea fi înscrise în categoria IV, în timp ce Spitalul Municipal Medgidia va fi înscris în categoria III.
Reprezentanţii direcţiei de sănătate publică spun că această clasificare va duce la creşterea eficienţei funcţionării spitalelor, astfel încât se vor evita suprapunerile. Mai exact, pacienţii vor fi trimişi exact la spitalele care au secţiile pe care le necesită şi în niciun caz la o unitate medicală de nivel inferior. Depunerea actelor se poate face până pe data de 3 mai, în timp ce clasificările vor fi finalizate de reprezentanţii DSP la sfârştiul săptămânii viitoare. La nivelul judeţului există nouă spitale,si trei sanatorii şi centre de tratament care urmează să fie analizate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii