Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:08 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ziua Naşterii Maicii Domnului, meniu de sărbătoare pentru pacienţii din Constanţa, oferit de echipa Arimex Comexim 2000

ro

09 Sep, 2019 00:00 2846 Marime text

Pe 8 septembrie, creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, iar Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacienţilor din Constanţa un meniu de sărbătoare. Echipa Arimex Comexim 2000 SRL este cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR.
 
La micul dejun, pacienţii au primit ceai cu lămâie Lipton, unt, şuncă presată, brânză topită cu smântână, caşcaval, felii de brânză topită cu smântână, gem de căpşuni, brânză de vaci, caş de vacă, ouă fierte, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural, brânză Tomy junior.
 
Masa de prânz a fost delicioasă, pacienţii fiind serviţi cu ciorbă ţărănească de legume, supă ţărănească de legume, supă de legume cu fulgi de ou, supă strecurată de legume, iahnie de fasole si crenvurşti din piept de pui, mâncare de cartofi cu pipote de pui, mâncare de cartofi cu friptură de pui la cuptor, ardei umplut cu orez, rasol de pui şi cartofi natur, cartofi natur cu brânză de vaci, iar la desert - mere, mere coapte, plăcintă cu mere, compot mere.
 
Pentru cină, echipa Arimex Comexim 2000 SRL a preparat mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână, cartofi gratinaţi cu brânză, broccoli şi conopidă, cremă de brânză cu somon, ficăţei de pui în sos de roşii şi pilaf cu broccoli, friptură de pui cu legume gratinate, ceai cu lămâie Lipton, iar la desert - biscuiţi şi prăjitură cu fructe.
 
„Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi ne rugăm ca bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească şi spor în cele bune, iar celor care poartă numele Fecioarei Maria, le dorim, cu drag, binecuvântaţi, mulţi ani!”, a transmis Virgil Drăghici, administrator SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 

Naşterea Maicii Domnului, primul praznic din anul bisericesc

 
Pe 8 septembrie se sărbătoreşte Naşterea Maicii Domnului sau Sfântă Maria Mică. Naşterea Maicii Domnului este primul praznic din anul bisericesc, care începe la 1 septembrie. Fecioara Maria s-a născut din părinţi foarte înaintaţi în vârstă, Ioachim şi Ana, că rod al rugăciunii lor. Tatăl ei era din seminţia lui David, iar mama ei, din cea a lui Aaron.
 
Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică aduce cu sine o serie de obiceiuri şi tradiţii. În tradiţia creştină există legenda potrivit căreia Drepţii Ioachim şi Ana, în vârstă fiind, şi-ar fi dorit nespus de mult un copil. Cum încercările de o viaţă nu au dat roade, rugăciunile au rămas unica lor şansă. Şi Dumnezeu le-a ascultat rugile fierbinţi, dăruindu-le un odor cu chemare dumnezeiască, cu o menire sfântă pe pământ. Aşa a venit pe lume fiica Părintelui Ceresc, Mama Fiului şi mireasa Duhului Sfânt, Împărăteasa tuturor Sfinţilor, sprijinitoarea păcătoşilor, atotputernica ajutătoare şi rugătoare pentru toţi oamenii, Maica îndumnezeirii şi mântuirii, mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită decât serafimii, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care ne miluieşte pe noi.
 

În ordinea anului bisericesc, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este primul dintre cele patru praznice dedicate Fecioarei Maria, cunoscută în popor ca Sântămăria Mică. Este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică. Potrivit Tradiţiei Bisericii, Sfânta Maria era de neam ales, tatăl, Ioachim, fiind din seminţia lui David, iar mama, Ana, din neamul preoţesc al lui Aaron. Iar Naşterea Maicii Domnului este considerată de Părinţii Bisericii drept momentul istoric în care a început mântuirea neamului omenesc din robia păcatului strămoşesc.
 
Prin puritatea vieţii ei, dedicată în întregime lui Dumnezeu, Sfânta Fecioară s-a făcut vrednică de a fi cea din care să se nască Fiul lui Dumnezeu. Numele de Maria îşi are rădăcinile în limba ebraică, unde Miriam înseamnă Doamnă, împărăteasă, cea aleasă, cea frumoasă. Această sărbătoare creştinească ar trebui să fie pentru toţi un prilej de a ne dedica viaţa lui Hristos şi de a deveni oameni noi. Nu întâmplător, momentul acesta de peste an este urmat, pe 9 septembrie, de pomenirea Drepţilor şi dumnezeieştilor părinţi Ioachim şi Ana, cei care i-au dat viaţă Maicii Domnului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii