Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe etapa a doua a Campusului Henri Coandă Detalii tehnice, în premieră, despre cum arată şi sunt construite apartamentele sărmanilor

ro

11 Sep, 2013 00:00 3384 Marime text
Unitatea administrativ-teritorială a Municipiului Constanţa a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului studiul de fezabilitate în vederea „Construirii de unităţi locative modulare, lucrări tehnico-edilitare aferente, branşamente utilităţi organizare de şantier Campus social Henri Coandă - etapa II”. Viitorul campus va fi situat în municipiul Constanţa, aleea Zmeurei nr. 3, lot 2.
 
Cele 16 module (tronsoane) vor fi amplasate pe şase hectare de teren, fiecare dintre ele având dimensiunile de 31,60 m x 14,90 m. Fiecare dintre cele 16 tronsoane va avea 7 unităţi modulate constituite în unităţi locative cu un dormitor (47,40 %), 2 dormitoare (42,10 %) şi 3 dormitoare (10,50 %), rezultând un total de 912 unităţi locative. Imobilele vor avea regim de înălţime P+2E şi vor avea funcţiunea de locuinţe colective. Dintre acestea 432 vor avea o cameră, 384 – două camere şi 96 – trei camere. Pereţii şi învelitoarele vor fi realizate cu panouri tip sandwich (panouri oţel cu miez din spumă poliuretanică) în grosime de 8 cm. La parter vor fi montate uşi din PVC în două foi rezistente la foc 30’, 180 x 210 cm, vitrate pe toată înălţimea. Acestea vor fi echipate cu cremon şi yală. Datorită acestui lucru, toţi pereţii coridoarelor vor fi realizaţi prin dubla placare cu gips- carton, stratul finit fiind vopsitorie lavabilă. Întreaga suprafaţă a coridoarelor (etajul 1 şi 2) va fi prevăzută cu o şapă slab armată cu fulgi de polipropilenă, peste care se va aplica vopsitorie acrilică (amorsă şi două straturi). De asemenea, la partea inferioară a planşeelor va fi prevăzut un tavan fals din gips carton ce va asigura protecţia la foc a duşumelei. Coridoarele se vor închide în zona casei de scară prin tâmplărie ce are rol de tampon/protecţie. În plus, coridorul va fi închis către zona casei de scară cu tâmplărie PVC şi perete opac pe structura mixtă. La parter, toate spaţiile vor avea ca finisaj la pardoseli aceleaşi finisaje ca la etajele superioare, acestea implicând turnarea unei şape suport.
 
Cădiţă de duş şi faianţă, parchet laminat în dormitoare
 
La etaje, în băi, se va aplica o şapa nearmată peste care se va aplica un finisaj de gresie. Toate băile vor fi echipate cu sifoane de pardoseală. În spaţiile calde (camera de zi, dormitoare) se va aplica stratul finit realizat din parchet laminat. La etaje, în băi, în dreptul cădiţei de duş se va aplica faianţă pe o lăţime de 80 cm, respectiv o înălţime de 210 cm. De asemenea, se va renunţa la cabina de duş, aceasta fiind înlocuită cu o cădiţă simplă (80 x 80 cm). Acestea se vor dota cu baghetă şi perdea de duş. În plus, toate băile vor fi prevăzute cu sifon de pardoseală ce va prelua apele accidentale de pe suprafaţa pardoselii. Căsuţele poştale se vor monta în zona casei de scară, la interior. Vor fi metalice şi vor acoperi necesarul apartamentelor. Suporţii de uscat rufe se vor realiza la exteriorul blocurilor, pe laturile lungi. Pe holuri, la fiecare etaj, se vor monta 156 de piese de mobilier realizate din PAL. Pentru îmbunătăţirea soluţiei de racordare a reţelelor menajere ale blocurilor la reţeaua de canalizare menajeră exterioară, se vor realiza 10 cămine de vizitare exterioare, ce vor prelua, două câte două, canalizările menajere interioare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii