Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Indiferenti la algocalmin (video)

ro

20 Jan, 2011 03:58 1915 Marime text
goana_dupa_medicamente1.jpgConstănţenii sunt indiferenţi faţă de decizia Agenţiei Naţionale a Medicamentului care a hotărât ca algocalminul şi alte calmante să fie cumpărate doar pe bază de reţetă. Şi asta în timp ce în alte judeţe oamenii îşi fac provizii. Farmaciştii constănţeni nu se aşteaptă însă la o creştere a vânzărilor în perioada următoare.

goana_dupa_medicamente2.jpgÎn multe judeţe din ţară oamenii au luat cu asalt farmaciile şi s-au aprovozionat cu medicamente precum algocalmin, Quarelin ori Novocalmin pe motiv că acestea nu vor mai putea fi cumpărate decât pe bază de reţetă.Constanţenii insa nici nu se gândesc să-si faca astfel de în perioada ce vine. Unii susţin că nu sunt bune şi nu folosesc astfel de medicamente, alţii spun că nu au bani de investit în aşa ceva. Nici farmaciştii constănţeni nu se bucură de vânzări ridicate deşi in Galaţi există puncte farmaceutice care se aprovizioneaza de 2-3 ori pe săptămână.

Restricţiile intră în vigoare peste două săptămâni. Decizia a fost luată de Agenţia Naţională a Medicamentului, după ce studii de specialitate au arătat că substanţa activă din aceste aceste calmante, metamizolul, poate duce la apariţia unei boli grave. Este vorba despre afectiune care se manifestă prin scăderea severa a sistemului imunitar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii