Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Insotitorii persoanelor cu handicap vor fi trecuti in somaj

ro

28 May, 2010 03:44 1280 Marime text
Însoţitorii persoanelor cu handicap au fost notificaţi în vederea trecerii în şomaj începând cu data de 1 iulie 2010. Această măsură s-a luat din cauza lipsei de finanţare din partea Guvernului României pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, în special la primăriile unde sunt primari PSD sau ai opoziţiei.

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, analizând situaţia, consideră oportună recomandarea Ministerului Finanţelor Publice de a trece aceste persoane în şomaj, pentru că, în această situaţie, vor primi ajutorul de şomaj. „Dacă ar fi rămas angajate, nu ar mai fi primit nici un ban, iar Primăria Oraşului Năvodari ar fi înregistrat datorii la bugetul asigurărilor sociale", se arată într-un comunicat trimis de Departamentul Mass-Media al Primăriei Năvodari.

Micolae Matei ţine să menţioneze că aceasta este o măsură temporară şi în momentul în care va exista din nou finanţare, însoţitorii persoanelor cu handicap vor fi reangajaţi.

Mai mult decât atât, în urma acestei măsuri, zece femei au protestat ieri în faţa Primăriei Năvodari. Acestea au discutat cu viceprimarul oraşului, Adrian Vlad, care le-a explicat situaţia, primarul Matei fiind plecat în delegaţie la Ministerul Dezvoltării şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii