Inspectorii OPC controleaza la sange magazinele care comercializeaza oua
Inspectorii OPC controleaza la sange magazinele care comercializeaza oua
13 Dec, 2002 00:00
ZIUA de Constanta
756
Marime text
Pericol pentru sanatate
O alta problema in legatura cu care inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor primesc foarte multe reclamatii o reprezinta ouale. Acest produs este extrem de cautat mai ales in perioada sarbatorilor de iarna si, din acest motiv, cumparatorii trebuie sa stie care sunt conditiile in care poate fi comercializat. Depozitarea oualor in cofraje sau in lazi trebuie facuta in spatii racoroase, fara miros strain, la o temperatura de maxim 4 grade Celsius, ferite de soare sau de alte surse de caldura. Vanzarea in unitatile de desfacere este obligatoriu sa fie facuta in raioane separate sau in raioane cu produse preambalate. Conform declaratiilor lui Eugen Voineagu, directorul OJPC, este interzisa vanzarea oualor la raionul de preparate din carne ori produse din lapte sau la raioanele de produse alimentare neambalate care se consuma ca atare, fara a mai fi supuse unui proces termic. Ouale apte consumului uman trebuie sa aiba coaja intreaga, fara fisuri. La spargerea oului albusul trebuie sa fie de consistenta densa, transparent, iar galbenusul, semiglobulos, usor aplatizat si bine delimitat de albus. In plus, toate ouale trebuie sa fie stantate individual cu data ouatului.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii