Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii OPC intensifica verificarile in unitatile de alimentatie publica

ro

16 Dec, 2002 00:00 990 Marime text

Atentie la peste

Produsele stricate pot fi identificate dupa anumite caracteristici

Pentru constantenii care intentioneaza sa pregateasca pentru mesele festive de Craciun si Revelion peste sau preparate din peste, inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Constanta doresc sa atraga atentia asupra pericolelor la care se expun cei care nu cunosc modalitatea prin care se poate identifica pestele stricat. Astfel, cumparatorii trebuie sa cunoasca faptul ca un peste cu solzi partial decolorati si care se desprind usor, exceptie facand heringii si scrumbiile, nu este indicat pentru consum. Alte caracteristici care indica un peste stricat pot fi ochii, retractati in orbite, cu corneea opaca si corpul acoperit cu mucus rau mirositor, bronhiile de culoare cenusie sau bruna, cu mucus abundent si miros usor putred, tesutul musculos flasc, cu miros neplacut, peretele abdominal moale sau rupt, viscerele inmuiate sau cavitatea generala cu lichid sangvinolent. Totodata, pestele sarat sau afumat nu este bun pentru consum daca musculatura se desprinde usor de pe oase, daca tesutul paravertebral prezinta urme de sange, gust si miros acru, ranced, de mucegai sau orice alt gust sau miros strain, daca are consistenta scazuta sau daca este infestat cu larve sau alti paraziti. Conform declaratiilor lui Eugen Voineagu, directorul OJPC, au fost primite foarte multe reclamatii din partea consumatorilor care au cumparat peste stricat. Din acest motiv, se recomanda tuturor cumparatorilor o atentie sporita in momentul achizitionarii acestor produse. Pe de alta parte, inspectorii OJPC vor intensifica in aceasta perioada controalele efectuate la unitatile de alimentatie publica.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii