Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:14 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instal Service UCM, premiată de Ziua Internaţională a Cooperaţiei (galerie foto)

ro

09 Jul, 2012 01:28 1539 Marime text
cooperatii.jpgAn de an, în prima sâmbătă din luna iulie, în întreaga lume se aniversează Ziua Internaţională a Cooperaţiei, manifestare aflată în acest an la cea de-a 90-a aniversare sub egida Alianţei Cooperatiste Internaţionale şi la a 18-a ediţie sub înaltul patronaj al ONU. Îmbrăcaţi la patru ace, sute de cooperatişti din întreaga ţară şi-au dat întâlnire şi în acest an la Eforie Nord, unde au sărbătorit până dimineaţa la Hotelul Hefaistos.

Ziua Internaţională a Cooperaţiei este o zi de semnificaţie inedită, 2012 fiind consacrat de Organizaţia Naţiunilor Unite drept Anului Internaţional al Cooperativelor. Tema din acest an a fost „Întreprinderile cooperative construiesc o lume mai bună". „Sărbătorim, ca în fiecare an, în prima sâmbătă a lunii iulie, alături de marea familie cooperatistă, Ziua Internaţională a Cooperaţiei, cu dorinţa de a face cunoscute idealurile de solidaritate umană, eficienţă economică şi pace socială pe care cooperatorii din întreaga lume le urmează de mai bine de un secol. Tema evenimentului, legată în mod direct de marcarea Anului Internaţional al Cooperativelor - 2012, proclamat de Organizaţia Naţiunilor Unite, şi anume «Întreprinderile cooperatiste construiesc o lume mai bună», a inspirat un logo care evocă definiţia întreprinderilor cooperatiste ca asociaţii autonome de persoane reunite în mod voluntar pentru a-şi satisface nevoile şi aspiraţiile comune - economice, sociale şi culturale. Anul Internaţional al Cooperativelor - 2012 are menirea de a îmbunătăţi imaginea societăţilor cooperative şi de a atrage atenţia publicului asupra contribuţiilor substanţiale ale acestora la dezvoltarea socio-economică, în special în generarea de locuri de muncă, integrarea socială şi eradicarea sărăciei. Societăţile cooperative sunt implicate în procesul de redresare economică a comunităţilor din care fac parte, un exemplu fiind chiar noi înşine, cooperaţia meşteşugărească şi faptul că rămânem în continuare un furnizor important de bunuri şi servicii", a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Cooperaţiei Meşteşugăreşti (UCECOM), Sevastiţa Grigorescu.

O firmă din Constanţa, printre premianţi

Cele mai bune societăţi cooperatiste meşteşugăreşti au primit diplome din partea Uniunii Naţionale a Cooperaţiei Meşteşugăreşti. Dintre cele 35 de societăţi cooperatiste meşteşugăreşti care există în judeţul Constanţa, Instal Service UCM a primit diplomă pentru cea mai bună societate cooperatistă în ramura construcţiilor şi a instalaţiilor. „La nivelul judeţului Constanţa, există 35 de societăţi cooperatiste meşteşugăreşti, dintre care 35 sunt asociate la Uniunea Judeţeană a Cooperaţiei Meşteşugăreşti Constanţa. Numărul lor este în creştere şi avem solicitări din partea unor societăţi cooperatiste meşteşugăreşti care doresc să se afilieze la Uniunea Judeţeană Constanţa", a subliniat Ionică Voican, preşedintele UJCM Constanţa.

Din istoria UCECOM

UCECOM a luat fiinţă în anul 1951, fiind reorganizată în anul 2006 (în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei), având permanent, de la înfiinţare până în prezent, rolul de organizaţie de reprezentare a cooperaţiei meşteşugăreşti, la nivel naţional şi internaţional. În prezent, la UCECOM sunt asociate, direct sau indirect, 545 de entităţi cooperatiste, respectiv 487 de societăţi cooperative meşteşugăreşti şi 38 de uniuni judeţene şi asociaţii ale acestora, însumând 16.400 de persoane care deţin o dublă calitate. Peste 90% dintre societăţile cooperative meşteşugăreşti sunt încadrate în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii. În sector îşi desfăşoară activitatea peste 300 de persoane cu handicap, încadrate în muncă în 34 de societăţi cooperative. Activităţile cooperaţiei meşteşugăreşti se desfăşoară aproape în toate centrele urbane ale ţării, în 2.690 de unităţi, acoperind practic întreaga sferă economică. Principalele activităţi vizează producţia de bunuri industriale şi de larg consum (confecţii textile şi tricotaje, mobilă şi articole din lemn, încălţăminte, marochinărie, artă populară, artizanat, confecţii metalice), precum şi o gamă largă de servicii adresate populaţiei (întreţinere corporală, întreţinere şi reparaţii autovehicule, reparaţii radio - TV, electrocasnice, bijuterii, construcţii).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii