Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Internetul, un pericol (video)

ro

28 Jan, 2011 02:54 2476 Marime text
trafic_minori1.jpgCopiii petrec prea mult timp pe internet, neglijează şcoala şi comunică pe site-urile de socializare cu persoane necunoscute. Este o concluzie la care s-a ajuns în urma studiilor efectuate În ultimii ani. Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane vine în sprijinul tinerilor constănţeni şi încearcă prin campania „Foloseşete internetul cu grijă..traficul de minori are feţe ascunse! să prezinte elevilor riscurile la care sunt supuşi atunci când accesează diferite pagini de internet.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informare a elevilor constănţeni cu privire la riscurile utilizării intrenetului, Centrul Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Constanţa şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa derulează o campanie de prevenire a traficului de minori „Foloseşte internetul cu grijă...Traficul de minori are feţe ascunse!. Scopul acestei campanii este de a combate exploatarea copiilor, situaţie apărută prin utilizarea noilor mijloace tehnologice - internetul, telefonul mobil, aparate video şi foto. Elevii constănţeni s-au arătat încântaţi de acţiune şi spun că accesarea internetului a luat o amploare la nivelul copiilor, în special la cei minori.

România are cea mai tânără populaţie ce utilizează internetul. 40% dintre aceştia sunt tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani. Proiectul se derulează în toate ţările partenere, problematica fiind tratată de Rămânia si Bulgaria sub aspectul „ţărilor sursă", dar şi în Italia şi Danemarca ca „ţări destinaţie".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii