Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:43 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Învăţământul extremelor La Mircea s-a intrat cu 9,86, iar la Titulescu, din Medgidia, cu 3,63

ro

13 Jul, 2011 02:51 2261 Marime text
admitere_elevi.jpgPotrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, soarta celor 7.092 de absolvenţi de gimnaziu a fost decisă, ieri, de calculator, care i-a repartizat la licee în funcţie de notele obţinute la Evaluarea Naţională şi în anii de gimnaziu.

Anul acesta, nota de admitere la liceu este formată din 50% media de la Evaluarea Naţională şi 50% cea din anii de gimnaziu. În perioada 15-25 iulie, noii liceeni trebuie să-şi depună dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi. Cei care nu au obţinut un loc la liceu în prima sesiune mai au o şansă să se înscrie în perioada 14-19 iulie, având în vedere că primele două clase de liceu fac parte din învăţământul obligatoriu. Rezultatele pentru cea de-a doua sesiune de admitere vor fi afişate pe 22 iulie. La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, la specializarea Real - Ştiinţe ale Naturii, cea mai mică medie de intrare a fost de 9,86. La acelaşi liceu, la profilul Real - Matematică - Informatică, ultima medie de admitere a fost de 9,63. Tot la Colegiul Mircea cel Bătrân, media de admitere la specializarea Uman, Ştiinţe sociale a fost de 9,53. Şi la Liceul Teoretic Ovidius s-a intrat cu medii foarte mari: 9.66 - la profilul Real, Matematică - Informatică şi 9,64 pentru specializarea Real, Ştiinţe ale Naturii. În topul liceelor cu cea mai mare medie de admitere intră şi Liceul Teoretic Traian. La specializarea Real, Ştiinţe ale Naturii, media de admitere a fost de 9,14, iar la specializarea Uman, Filologie - 9,14. Urmează Liceul Teoretic Callatis din Mangalia, unde la specializarea Real, Matematică - Informatică s-a intrat cu media 9,01. De altfel, de la acest liceu provine singurul elev din judeţul Constanţa, Ioana Olăraşu, care a luat media 10 la examenele de bacalaureat din această sesiune. Din topul liceelor cu cea mai mare medie de admitere face parte şi Colegiul Naţional Mihai Eminescu. La specializarea Real, Matematică - Informatică, media de admitere a fost de 8,80, la profilul Real, Ştiinţe ale Naturii - 8,78, iar la profilul Uman, Ştiinţe Sociale - 8,71. Cu media 8,75 s-a intrat în acest an la Liceul Teoretic Anghel Saligny, din Cernavodă, profilul Real, Matematică - Informatică.

La liceu poţi intra şi cu media 3,63

La polul opus, se află liceele la care media de admitere a fost mai mică de cinci. La Colegiul Tehnic Nicolae Titulescu, la profilul Economic, media de admitere a fost de 4,07, iar la Mecanică - 3,63. La Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros din Constanţa media de admitere la specializarea Estetica şi igiena corpului omenesc a fost de 3,94. Şi la Grupul Şcolar C. A. Rosetti , la specializarea Tehnic - Mecanică, media de admitere a fost de 3,80. Făcând o analiza a mediilor de admitere la licee, de ce ne miră rezultatele slabe de la examenele de bacalaureat?

Vezi la ce licee au fost admişi absolvenţii de gimnaziu cu media 10

Andrei Creţu, care a absolvit gimnaziul de la Liceul Teoretic Ovidius a fost admis la specializarea Real, Matematică - Informatică de la Liceul Ovidius. Vlad Dragomir, de la Şcoala cu Clasele I-VIII Gheorghe Ţiţeica, a fost admis la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, la specializarea Real, Matematică - Informatică. Daria Ana Gheorghe, de la Şcoala cu Clasele I-VIII Gheorghe Ţiţeica, a fost admisă la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, la specializarea Real, Matematică - Informatică. Gabriela Manea, de la Şcoala Mircea Eliade, din Cernavodă, a fost admisă la Liceul teoretic Anghel Saligy din Cernavodă, Real, Matematică -Informatică. Alexandra Murgoci, de la Şcoala cu Clasele I-VIII Mircea Eliade, din Cernavodă, a fost admisă la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, la specializarea Real, Matematică - Informatică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii