Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investigatiile de imagistica se scumpesc

ro

06 May, 2010 03:03 2080 Marime text
cap_1.jpgDe la începutul acestei luni, persoanele care se prezintă în ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sunt obligate să scoată bani din buzunar, atât pentru serviciile medicilor din timpul consultaţiilor, cât şi pentru investigaţiile de imagistică.

Investigaţiile de imagistică se referă la ecografii, RMN-uri, tomografii, mamografii şi radiografii. Potrivit doctorului Dan Căpăţână, directorul unităţii spitaliceşti, sumele cerute pentru aceste investigaţii sunt mai mici în comparaţie cu cele percepute la clinicile private. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că lista de preţuri este stipulată conform cu cea din Monitorul Oficial. Din cauza faptului că această listă nu a mai suferit modificări de mulţi ani, sumele cerute de la bolnavi nu acoperă nici măcar costul substanţelor folosite sau manopera. „De săptămâna viitoare vom face câteva modificări în lista de preţuri pentru a le aduce aproape la acelaşi nivel cu clinicile particulare. Asta înseamnă că doar în această săptămână pacienţii vor putea beneficia de aceste preţuri afişate", explică managerul spitalului.

În momentul de faţă, o radiografie toracică costă 25 lei, o mamografie pentru un sân - 27 lei, o radiografie pentru tract digestiv - 46 lei, o tomografie - 250 lei, o angiografie - 260 lei, iar o ecografie - 15 lei.

Mai mult decât atât, doctorul Căpăţână a anunţat că până pe 15 mai se va afişa lista cu noile preţuri pentru serviciile oferite în ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii