Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Isi abandoneaza copiii (video)

ro

04 Nov, 2010 02:32 1841 Marime text
copii_abadonati_1.jpgMulte femei isi abandoneaza copiii inca fara identitate, iar altele ii lasa in spital cu lunile si "uita" sa ii mai externeze.Situatia este una obisnuita pentru anagajatii unitatii medicale,astfel ca s-a luat decizia sa fie infiintat un salon special pentru acesti micuti.

Fenomenul copiilor polispitalizati, adica acei micuti care sunt internati in spital de nenumarate ori, iar parintii uita sa vina dupa ei este in crestere. Acelasi lucru se intampla si cu cei mai mici de doi ani, pe care familia ii abandoneaza in spital chiar daca inca nu li s-a stabilit identitatea.In prezent in spitalul judetean exista 7 copii parasiti si 4 polispitalizati.

copii_abadonati_3.jpgAsistentii sociali care ii ingrijesc spun ca de cele mai multe ori acestia provin din familii dezorganizate, fara venituri si au mame minore. Si pentru ca in sezonul rece fenomenul se acutizeaza, reprezentantii spitalului au incheiat o intelegere cu cei ai protectiei copilului,pentru infiintarea unui salon special. Acesta va avea maximum zece locuri si va adaposti copii mai mici de doi ani care nu au identitate sau se afla in perioada de preplasament.

Asistentii sociali care se ocupa de acesti copii spun ca in cele mai multe cazuri situatia economica ii determina pe parinti sa ii abandoneze dar si nivelul de educatie contribuie la aceste decizii.Desi exista programe de contraceptie,mamele sunt, in majoritatea cazurilor, iresponsabile si nasc 4 sau 5 copii, pe care ulterior ii lasa in spital.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii