Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalistii, monitorizati de inspectorii de invatamant

ro

20 Aug, 2004 00:00 886 Marime text

Olimpicii mass-media, premiati de ISJ

In lunile mai, iunie si iulie ale anului trecut, in presa locala au fost publicate aproape sase sute de articole prin care a fost reflectata activitatea Inspectoratului Scolar Judetean * In aceeasi perioada a anului 2004 au fost publicate mai mute articole * Din totalul materialelor aparute anul acesta, 485 au fost pozitive, 160 informative si doar 32 au avut caracter negativ * Reprezentantii ISJ au apreciat relatia cu presa locala ca fiind foarte buna si extrem de utila pentru educarea tinerilor * Jurnalistilor care au scris cel mai bine despre ISJ li s-au acordat diplome

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Constanta au organizat ieri o festivitate de premiere dedicata ziaristilor locali care, in decursul timpului, au reflectat in mod negativ sau pozitiv activitatea inspectoratului. Au fost premiati reprezentanti ai ziarelor, televiziunilor si radiourilor locale. La manifestare a participat conducerea ISJ, respectiv Petrica Miu, inspector scolar general, si Constantin Caracoti si Constantin Boroianu, inspectori sefi generali adjuncti. Petrica Miu a declarat ca, tinand cont de faptul ca ne aflam in plina perioada olimpica, reprezentantii ISJ s-au gandit sa fie in ton cu evenimentele lumii si sa premieze ziaristii constanteni pentru modul cum au reflectat activitatea inspectoratului. Miu a declarat ca doreste ca aceasta ceremonie sa devina o traditie si sa se permanentizeze. De fapt, scopul intalnirii a fost nu numai acela de premiere a jurnalistilor, ci si de prezentare a modului in care Inspectoratul Scolar Judetean monitorizeaza presa locala. In urma acestei monitorizari, ISJ a putut determina care este imaginea sa in presa. Petrica Miu a precizat ca, inca de la preluarea conducerii inspectoratului, si-a propus ca in relatia cu mass-media sa dea dovada de transparenta, lucru pe care spera sa-l fi realizat. Liliana Timofte, purtatorul de cuvant al ISJ, a declarat ca pana acum inspectoratul a avut o comunicare buna. Aceasta a fost realizata prin intermediul conferintelor si comunicatelor de presa, interviurilor acordate si datorita participarii la diverse emisiuni radio sau televizate.

Doar 32 de articole negative

Potrivit unei statistici intocmite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean in anul 2003, in lunile mai, iunie si iulie au fost scrise 597 de articole despre activitatea ISJ, precum si despre institutiile aflate in subordinea acestei institutii. Numarul articolelor scrise de jurnalistii constanteni in aceeasi perioada a anului 2004 a crescut cu 80 de articole, ajungand astfel la 677 de materiale. Liliana Timofte, purtatorul de cuvant al ISJ, a precizat ca, din totalul articolelor scrise pe parcursul celor trei luni din acest an, 485 au fost pozitive si 160 informative, in timp ce doar 32 au avut caracter negativ. Din aceasta statistica, in opinia reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, se desprinde ideea ca activitatea ISJ este bine mediatizata la nivelul presei locale. O alta concluzie este aceea ca ponderea stirilor pur informative scade, accentul fiind mutat pe articole care dovedesc rezultate notabile sau manifestari cu o larga audienta. Constantin Caracoti, inspector scolar general adjunct, a declarat ca premierea de ieri a fost gandita in urma cu mai multe luni, dar nu s-a dezvaluit intentia deoarece se dorea a fi o surpriza. Acesta a apreciat relatia cu presa ca fiind foarte importanta, plecand de la ideea ca tinta dascalilor si a presei este educatia in randul tinerilor. Caracoti a declarat ca este convins ca, in continuare, la adresa ISJ vor fi articole pozitive si negative, lucru care de altfel este firesc. Important este ca societatea sa se implice cat mai mult in actul educativ. In acest sens, inspectorul scolar general adjunct a precizat ca se doreste - si legislatia ajuta din acest punct de vedere - ca in consiliile de administratie ale scolilor sa fie si reprezentanti ai parintilor, astfel incat activitatea institutiilor de invatamant sa fie cat mai transparenta. In finalul intalnirii, ziaristii de la toate ziarele, televiziunile si radiourile locale au primit cupe si diplome de merit. Caracoti a mai precizat ca ziaristii constanteni meritau pe deplin recunoasterea eforturilor lor de a informa si de a educa tinerii. O cupa si o diploma de merit "pentru colaborare, promovarea imaginii institutiei si a reprezentantilor ei respectand si acceptand principiul "Unitate in diversitate"" a primit si cotidianul "ZIUA de Constanta". Reprezentantii ISJ au declarat ca, o data cu inceperea noului an scolar, activitatea ISJ se va intensifica.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii