Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Mangalia, centru de zi pentru copiii aflati in dificultate

ro

09 Oct, 2009 02:54 2294 Marime text

Asociaţia „Şi eu pot", prin Centrul de zi din cadrul Şcolii nr. 4 Neptun, îşi continuă activitatea prin care 20 de copii şi familiile lor beneficiază de serviciile acesteia. Centrul are drept principal obiectiv reintegrarea socială şi şcolară a copiilor aflaţi în dificultate, precum şi prevenirea abandonului şcolar.

„Situaţiile cele mai frecvente care determină un copil să ajungă în starea de dificultate, în opinia specialiştilor, sunt sărăcia, plecarea ambilor părinţi la muncă în străinătate, lipsa de supraveghere din partea părinţilor, educaţia precară a părinţilor. De multe ori copiii nu beneficiază de cele mai elementare condiţii de viaţă. În cadrul acestui tip de familie există un risc mai ridicat de abandon familial, abandon şcolar sau expunere la situaţii de abuz şi neglijare", afirmă asistent social Diana Petre, de la Asociaţia „Şi eu pot".

Centrul de zi se adresează în principal copiilor care provin din trei comunităţi izolate şi dezavantajate socio-economic: IAS, Zootehnie şi Herghelia Mangalia, copii rromi, fără a exclude însă alte categorii sociale defavorizate. În cadrul acestui proiect, copiii sunt sprijiniţi diferenţiat în efectuarea temelor, beneficiază de consiliere psihologică, socială, medicală şi juridică şi primesc zilnic o gustare. Proiectul este derulat în perioada 15 decembrie 2008 - 15 iunie 2010, de Asociaţia „Şi eu pot", în regim de voluntariat. Până acum şi-au oferit sprijinul Şantierul Naval Daewoo Mangalia, Loteria Română şi persoane fizice din judeţ.

„Cu această ocazie, facem apel tuturor să contribuie cu produse care cred că ar fi de folos copiilor şi părinţilor acestora, cum ar fi hrană, medicamente, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite etc.", ne-a declarat Diana Petre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 09 Oct, 2009 09:23 In orasul HARSOVA de CONSTANTA se lucreaza la un CENTRU DE ZI PENTRU COPII,dar este amplasat pe MARGINEA UNEI PRAPASTII de pe malul Dunarii. Atat scoala cu clasele 1-4 cat si Centru de zi pentru copii au UN AMPLASAMENT imposibil de acceptat de o judecata de om normal. Aceste doua proiecte au fost CONCEPUTE DE partidul PNL prin persoana d-lui IONEL CHIRITA,fost primar liberal. Vrem sa traim NORMAL SI DECENT. PRIMARIA si CONSILIERII LOCALI nu vad decat INTERESELE PERSONALE legate de pastrarea LOCURILOR LOR DE MUNCA,nimic altceva POZITIV pentru oras si copiii acestuia.
  • surmelis argentina pusa 09 Oct, 2009 09:12 Dar pentru COPIII din clasele primare si nu numai,care sunt lasati singuri in casa ,timp de opt ore cat timp parintii si persoanele care-i au in ingrijire sunt la un loc de munca ,CE SE FACE IN PREZENT ? Mi se pare NORMAL ca si pentru aceasta categorie a copiilor scolari ,SA SE OCUPE tot PRIMARIILE ,exact cum se implica in buna functionare a CRESELOR si a GRADINITELOR CU PROGRAM PRELUNGIT. Va rog sa studiati ART. 314 din CODUL PENAL care se refera la : Punerea in pericol a unei persoane in neputinta de a se ingriji. "Parasirea, alungarea sau LASAREA FARA AJUTOR, IN ORICE MOD, a unui COPIL sau a unei persoane care nu are putinta de a se ingriji , de catre acela care o are sub paza sau INGRIJIRE punandu-i in pericol iminent VIATA, SANATATEA SAU INTEGRITATEA CORPORALA , se pedepseste cu inchisoare de la UNU la TREI ani. Este aparata de pedeapsa persoana care dupa savarsirea faptei isi reia de buna voie indatoririle." Punand in APLICARE si respectand acest ART.314 din CODUL PENAL, o multime de parinti ar TREBUI SA FIE CONDAMNATI pentru UNU sau TREI ani. Pe langa parinti ar trebui sa fie CONDAMNATI : PRIMARII, CONSILIERII LOCALI si SEFII de la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul Constanta si nu numai. Eu , personal am nevoie urgenta de UN LOC DE MUNCA dar nu-l pot CERE , nu-l pot AVEA deoarece ar trebui sa-mi las nepotul ,cel am in ingrijire de sapte ani de zile , SINGUR IN CASA , deoarece este clasa a treia . Are nevoie de a fi dus la scoala, deoarece SCOALA ESTE PE MALUL DUNARII ,trebuie sa i se dea mancare ,sa faca lectiile ,sa fie supravegheat. Cum as putea avea UN LOC DE MUNCA si in acelasi timp sa-mi ingrijesc si copilul ?