Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Policlinica nr. 1 Bolnavii trimisi acasa, din cauza frigului

ro

26 Jan, 2010 03:00 4657 Marime text
cap_4.jpgMai multe cabinete şi-au „suspendat" ieri activitatea, pe motiv că era foarte frig.

Vestea bună este că de astăzi, după mai bine de o lună şi jumătate, Policlinica şi Centrul de Transfuzii primesc căldură.

Ieri, mai mulţi constănţenii s-au întors nemulţumiţi acasă deoarece câteva cabinete din Policlinica nr. 1 nu au fost deschise, pe motiv că era prea frig. De exemplu, toţi cei care au dorit o consultaţie la ORL, şi s-au încumetat să plece de acasă pe minus 17 grade, au făcut cale întoarsă. În unele cabinete caloriferele sunt însă deja calde, după mai bine de şase săptămâni de frig, însă ieri, în celelalte temperatura a scăzut şi mai mult decât de obicei iar constănţenii care au mers acolo pentru un consult au fost trimişi la „plimbare". Managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână a precizat că într-adevăr, nu este normal că pacienţii au fost nevoiţi să plece acasă, deoarece nu vroia nimeni să-i consulte: „Nu este normal, dar am făcut într-o lună şi jumătate ce nu s-a făcut în 40 de ani". Mai mult, ieri, după ora 16.00, urma să pornească căldura, iar de astăzi, toate cabinetele să fie încălzite corespunzător. Excepţie face însă sectorul destinat copiilor, care mai are de aşteptat încă trei zile.

spitalul_judetean_policlinica_1.jpgProblema încălzirii Policlinicii nr.1, însă şi a Centrului de Transfuzii, deoarece centrala SCJU le deserveşte pe ambele, a început în luna decembrie. Din cauza ţevilor sparte şi a pierderilor de apă a scăzut presiunea din centrală. Chiar dacă frigul a afectat atât personalul sanitar cât şi pacienţii sau donatorii, s-a ales întreruperea furnizării căldurii pentru a preîntâmpina o avarie care să afecteze întreg spitalul. Iniţial managerul SCJU dr. Dan Căpăţână a dat asigurări că avaria se va remedia cel târziu până la sfârşitul lunii decembrie. Situaţia însă nu a fost aşa deoarece cu greu s-a depistat exact locul unde erau probleme, iar în plus, muncitorii nu au putut face mare lucru fie din cauza frigului, a lipsei materialelor şi apoi a Sărbătorilor de iarnă. Ulterior, s-a stabilit ca 20 ianuarie să fie data limită a finalizării lucrărilor însă nici de această dată nu s-a putut respecta. Motive ar fi mai multe, potrivit dr. Căpăţână. O întârziere de câteva zile este cauzată şi de faptul că la Centrul de Transfuzii s-au schimbat caloriferele vechi. În plus, au avut loc şi „discuţii neprincipiale" cu medicii stomatologi care au câteva cabinete în Policlinica nr. 1. Aceştia au refuzat iniţial ca ţevile să intre prin pereţi, mai mult din cauza deranjului, pentru că ei folosesc calorifere electrice sau alte surse de încălzire. Dr. Căpăţână a precizat în urmă cu o săptămână că a reuşit să-i convingă atenţionându-i că le poate tăia apa sau curentul, de exemplu. „Este o Policlinică publică, iar faptul că are un cabinet acolo este un cadou pe care i l-a făcut statul", preciza dr. Căpăţână.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii