Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţie cu palpitaţii la Spitalul Judeţean Căpăţână acordă contracte în funcţie de orientarea politică?!

ro

01 Sep, 2010 01:18 5547 Marime text
cap_6.jpgÎncrengăturile politice îşi fac simţite prezenţa din ce în ce mai mult în viaţa Spitalului Judeţean

Licitaţiile din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa nasc nemulţumiri în rândul firmelor participante.

Astfel, societatea Vodimedicor a chemat în instanţă SCJU şi SC Sante International SRL, pentru faptul că nu a fost de acord cu rezultatul unei licitaţiişi, în consecinţă, cu faptul că a pierdut un contract. Trebuie să menţionăm faptul că licitaţia nu a fost una publică, în sensul că, încă de la bun început, accesul doritorilor la caietulde sarcini se făcea numai contra cost şi doar dacă erai un bun cunoscător al labirintului licitaţiilor puteai găsi anunţul de intenţie al SCJU. Conform acestui anunţ, publicat la 25 februarie, Spitalul vroiasă achiziţionezeun pachet de consumabile sanitare pentru chirurgie cardiovasculară.

Spital_-_Dan_Capatana2.jpgValoarea estimată, fără TVA, era de 38.730.084 lei. Licitaţia a fost câştigată de către Sante International, iar Vodimedicor a contestat rezultatul,fără prea multe şanse de izbândă, motiv pentru care s-a ajuns în instanţă. „Noi am participat la o licitaţie în urma căreia am furnizat valve pentru chirurgia cardiovasculară. Ştiu că cei dela Vodimedicor au făcut contestaţie, dar mă miră acest proces, pentru cădirectorul de acolo îmi este prieten", a spus Alexandru Ciupercă, directorul SC Sante International SRL. Reprezentanţii Vodimedicor aufost contactaţi pentru a-şi expune punctul de vedere, dar nu au răspuns solicitărilor repetate. Directorul SCJU, Dănuţ Căpăţână, a explicat de ce a câştigat licitaţia Sante International. „Criteriulprincipal de atribuţie a contractului a fost preţul cel mai mic oferit. Mie mi s-a părut foarte în regulă licitaţia, dar cei care au pierdut au făcut contestaţie la Bucureşti, cu toate că preţul oferit de eiera cu 50% mai mare decât cel al celor de la Sante International. Am preferat să iau 10 valve în loc de cinci", a declarat Dănuţ Căpăţână.

Care este „şpilul"?

Ce anume se ascunde în spatele acestei licitaţii acum, când bugetul SCJU este extrem de scăzut? Asociaţii firmei Sante International sunt AdrianGagheş Vasile, Alexandru Gabriel Ciupercă, Marinela Gagheş, PanagiotidisPanagiotis şi Zografos Fotios Michail, iar din acţionariatul firmei Vodimedicor fac parte Cristinel Spiridon Vodislav şi Dana Maria Vodislav. Totuşi,o explicaţie există. Se ştie că Dănuţ Căpăţână este un apropiat al PSD, acesta fiind sprijinit de social-democraţi pentru a accede la funcţia dedirector. Spiridon Vodislav este cumnatul medicului care l-aoperat acum câţiva ani pe Traian Băsescu de tiroidă. Aşadar, rezultă cumva un conflict de interese politice în cadrul acestei licitaţii?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • babu 01 Sep, 2010 10:17 ce mai urmeaza? sa plece dracu sa ne lase in pace
  • Da bine ce mai urmeaza? 31 Aug, 2010 23:53 E clara treaba conflictul de interese de la a-10-a spita de la nepotul lui nepoata lui doctoru care acum enspe mii de ani a facut nu stiu ce