Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Malta, castigatoarea „Trofeului Balada Nej"

ro

24 Sep, 2009 03:21 1783 Marime text

balada_nej_nicolae_nejloveanu_02.jpgCea de-a treia ediţie a competiţiei gastronomice „Trofeul Balada Nej", intitulată „Festin Autumnal", a avut invitaţi de peste hotare şi a excelat atât din punct de vedere al participanţilor de peste hotare, cât şi al standardelor europene la care a fost organizată.

nicolae_nejloveanu_05.jpgTrofeul nu va rămâne în ţară, el fiind adjudecat de echipa din Malta. Performanţele gastronomice ale concurenţilor au fost răsplătite cu 2.000 euro. Au fost premiate şi echipele din Bulgaria, Cipru şi România, care au primit diverse produse. Noutatea în cadrul acestei ediţii, organizată de maestrul în arta culinară Neculai Nejloveanu, a constat în faptul că, din această toamnă, competiţia a trecut de graniţele ţării şi s-a transformat într-un concurs gastronomic internaţional. Cipru, Malta, Bulgaria şi România au fost cele patru echipe care s-au întrecut în cadrul „Trofeului Balda Nej". Echipa noastră a fost reprezentată de elevii Liceului de Gastronomie, Restaurante şi Hoteluri „Ing. Nejloveanu Neculai". Este vorba chiar despre învăţăceii organizatorului acestui eveniment, care aveau numai 16 ani. De altfel, una dintre condiţiile obligatorii pentru participare a fost ca vârsta concurenţilor să nu fie mai mare de 25 de ani.

„Trofeul Balada Nej" s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, între 18 şi 19 septembrie, în cadrul Târgului de Turism „Bursa Litoral Delta Dunării".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii