Medicul de garda are acelasi meniu cu pacientul
Medicul de garda are acelasi meniu cu pacientul
13 Oct, 2007 00:00
ZIUA de Constanta
2643
Marime text
Desi bolnavii se plang in continuare de alimentele servite la SCJU, personalul medical spune ca mancarea e..."ca la mama acasa"
Daca in ceea ce priveste termopanele si dotarile de la Spitalul Clinic Judetean cabinetele medicilor au avut prioritate, se pare ca atunci cand vine vorba de alimentele oferite doctorilor nu exista diferente intre acestia si pacienti. Potrivit purtatorului de cuvant al SCJU, dr. Florian Stoian alocatia pentru hrana a medicului de garda este de 55.000 lei vechi pe zi, exact cat cea stabilita pentru pacientul obisnuit. "Cea mai mare suma pentru alimentele consumate intr-o zi este de 80.000 lei si a fost fixata pentru bolnavii de diabet si cei de cancer", a precizat Stoian. In ciuda sumei mici alocate pentru masa, acesta spune ca se mananca foarte bine la spital, de cand cu noua conducere a institutiei. Potrivit reprezentantului SCJU, preparatele oferite sunt... "ca la mama acasa". " Dimineata este un pahar de lapte sau ceai, branza de vaci, gem, salam. La pranz intotdeauna sunt doua feluri de mancare si desert. In meniu au fost chiar sarmale sau ardei umpluti", a explicat incantat Stoian. Pe de alta parte, bolnavii sunt nemultumiti si continua sa vina cu mancarea de acasa. Si asta chiar daca suma alocata pentru hrana lor este aceeasi cu cea stabilita pentru cadrele medicale. Se pare ca, acest lucru se intampla nu pentru ca bucataresele spitalelor nu s-ar pricepe sa gateasca bucate gustoase, ci pentru ca nu prea au cu ce sa incropeasca o mancare buna. "Nu pot sa mananc ce mi se da aici. Mancarea este putina si nu este gustoasa", sustine un pacient internat in SCJU. Acesta nu este singurul care se plange ca mancarea este insuficienta. "Cu ce sa te saturi? Dimineata imi da doua felii de paine cu margarina si cu un ceai, la pranz o zeama si seara un orez sau un piure, si ala fara gust", a afirmat un alt bolnav. Pentru ca, iarna bate la usa si ingrijorata in acelasi timp de anuntatele cresteri de pret la alimente, conducerea SCJU a demarat deja aprovizionarea magaziei institutiei. Alimentele de baza din meniul bolnavilor raman in continuare varza si cartofii. "Se vor achizitiona 40 de tone de cartofi si 10 tone de varza in regim de urgenta", a declarat Florian Stoian. Deoarece capacitatea SCJU este de 1.380 de paturi, cantitatile de alimente achizitionate sunt mari. Numai intr-o luna necesarul pentru bolnavi este de 10.000 oua, o tona de cartofi, 800 de kilograme ceapa, 1.500 kg varza, 6.200 litri de lapte si iaurt 4.100 kg. Potrivit lui Stoian, la capitolul carne bolnavii internati in cel mai mare spital din judet consuma lunar in jur de 4.500 kg. Din aceasta cea mai mare cantitate, adica 3000 de kg o reprezinta carnea de pui.Scris de: {autor}Gratiela TULCEANU{/autor}
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii