Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniu de sărbătoare, oferit pacienților constănțeni de Arimex Comexim 2000 SRL, de Sfantul Mare Proroc Ilie Tesviteanul

ro

20 Jul, 2019 00:00 2278 Marime text

În fiecare an, în data de 20 iulie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfantul Mare  Proroc Ilie Tesviteanul. Sfântul Ilie este ocrotitorul recoltelor și aducătorul de ploi. Sfântul Ilie a trăit în Regatul de Nord a lui Istrael, cu mai bine de 800 de ani înaitea lui Hristos. Sfântul Ilie a fost fiul preotului Sovac din Tesvi (din neamul lui Aaron).
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, nu a uitat de marea sărbătoare şi a pregătit un meniu de zile mari. La micul dejun, pacienții vor servi ceai lipton cu lămâie, unt, câte un ou fiert, brânză proaspată de vaci caș proaspat de vacă, cașcaval, gem de caise, parizer de pui, iar la spiliment - biscuiți, lapte dulce, iaurt natural, iaurt cu fructe și brânzică delicată.
 
Pentru masa de prânz, echipa Arimex Comexim 2000 SRL va prepara borș de fasole uscată, supă de legume cu tăiței, supă strecurată de legume, 
ficăței de pui în sos ostropel și orez cu legume, musaca de dovlecei cu carne și smântână, pulpe de pui la tava și cartofi la cuptor, cotlet de porc la gratar cu piure de cartofi, cartofi  cu rozmarin la cuptor și cu branza de vaci, iar la desert - mere coapte, mere, prune și nectarine.  
 
La cină, pacienți ivor mânca ceai lipton cu lămâie, cartofi grătinați cu brânză edelpilz și brânză de vaci, piept de pui la cuptor și cartofi grătinați cu brânză de vaci, mămăliguță cu brânză de vaci și smântână, paste grătinate cu brânză de vaci, iar la desert - prăjitură cu fructe și biscuiți.
 
„În această lună, în ziua a douazecea, are loc pomenirea suirii la cer cea de foc purtătoare a Sfântului, Maritului Prooroc Ilie Tesviteanul. Ajuns prin râvna sa pe culmea cea mai de sus a virtuții, Sf. Prooroc Ilie nu a trecut la cele veșnice, ci a fost ridicat la cer fiind considerat demn de a vedea față în față slava Dumnezeului întrupat, alături de Moise, și de cei trei Apostoli în ziua Schimbării la față. Sfârșitul lui Ilie este prezentat ca o minune care s-a petrecut cu puterea lui Dumnezeu, pe care Ilie l-a slujit cu multă autoritate. Atât de mare a fost personalitatea lui, încât Domnul i-a făcut această favoare de a se muta din viața aceasta pământească la viața cea cerească, fără a trece prin poarta morții. Este a doua personalitate a Vechiului Testament care s-a înălțat cu trupul la cer. Minunea a fost văzută de către ucenicul său, iar el s-a înălțat la cer pe o căruță de foc trasă de cai. În tradiția populară, Sf. Mare Prooroc Ilie este considerat ocrotitorul recoltelor și a rămas în istoria Bisericii Ortodoxe ca un exemplu de credință și curaj demn de urmat. El este mereu și mereu în slujba binelui. Dreptatea si autoritatea precumpănesc în raport cu alte virtuți ale sfinților Noului Testament. Fiind unul dintre Profeții evrei, Biserica Ortodoxă îl cunoaște sub numele de Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul. Poporul nostru l-a cinstit întotdeauna prin slujbe, prin pictarea chipului său în biserici și pe icoane, prin numele său care este dat la botez unora dintre noi”, a declarat Draghici Virgil, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii