Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miel românesc pe masă (video)

ro

08 Feb, 2011 00:00 2154 Marime text
MIEI_DE_PASTE_1.jpgVom avea miei româneşti pe masa de Paşte! Asta ne asigură reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din Dobrogea. Anul acesta circa o mie de animale vor fi scoase la vânzare, dintre care mai mult de jumătate vor fi date către export.

Dacă în urmă cu o săptămână se vehicula faptul că anul acesta nu vom avea carne de miel românesc pe masa de paşte, reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din Dobrogea contrazice acest lucru. Ei spun că peste 1.000 de ovine vor fi date spre vânzare, 70 la sută dintre acestea fiind pentru export. În ceea ce priveşte preţul cărnii de miel, dacă anul trecut constănţenii scoteau din buzunar în jur de 20 de lei, 2011 aduce noi scumpiri. Astfel, cei care aleg să cumpere carne de miel din comerţ vor plăti 25 de lei pentru un kilogram. Mai mult, reprezentanţii asociaţiei susţin că vor fi construite mici abatoare chiar la sediul fermelor. Astfel, cei care doresc să cumpere carne de miel proaspătă o pot face de la fermele unde miei vor fi sacrificaţi.

În ceea ce priveşte calitatea cărnii, oficialii asigură că toţi miei scoşi la vânzare vor fi verificaţi inainte de medicii veterinari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii