Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Elenei Udrea a selecţionat experţi pentru Programul Operaţional Comun Marea Neagră

ro

24 Sep, 2010 02:16 1108 Marime text

MDRT__Elena_Udrea.jpgÎn acest program sunt partenere opt state: Armenia, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, Grecia, România, Turcia şi Ucraina

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a organizat o procedură de achiziţie pentru servicii de selecţie a unor experţi evaluatori independenţi.

Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), experţii independenţi vor evalua propunerile de proiecte depuse în cadrul Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2007 - 2013". Contractul se referă la servicii de arhitectură, de inginerie specializată şi inginerie integrată, de proiectare urbanistică şi peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, testări şi analize tehnice.

Valoarea estimată este egală cu valoarea finală a contractului, adică de 271.428,57 lei fără TVA. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia oferta financiară a contat 30%, iar cea tehnică 30%. La procedura de achiziţie s-au prezentat 52 de oferte din care au fost selecţionaţi experţi evaluatori atât din ţară, cât şi din ţările partenere în proiect.

Potrivit reprezentanţilor MDRT, Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2007 - 2013 (PO Marea Neagră) este co-finanţat de Uniunea Europeană ca parte a componentei de cooperare transfrontalieră din cadrul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat (ENPI). Sunt implicate opt state, unele dintre ele cu întreg teritoriul naţional (Armenia, Republica Moldova şi Georgia), altele numai cu regiunile din vecinătatea bazinului Mării Negre (Bulgaria, Grecia, România, Turcia şi Ucraina). Autoritatea Comună de Management, responsabilă pentru managementul şi implementarea programului, este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România.

În conformitate cu art. 21 din Regulamentul (EC) No 1638/2006, ofertanţii în cadrul procedurilor de achiziţie publică trebuiau să aibă sediul în unul din statele membre ale Uniunii Europene sau într-unul din următoarele state: ţările sau teritoriile care sunt eligibile în cadrul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat (Algeria, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Egipt, Georgia, Israel, Iordan, Liban, Libya, Moldova, Maroc, Autoritatea Palestiniană a West Bank şi Fâşiei Gaza, Federaţia Rusă, Siria, Tunisia, Ucraina), ţările care sunt beneficiare ale Instrumentului de Asistenţă pentru Preaderare (Albania, Bosnia, Croaţia, Fosta Republică a Macedoniei, Muntenegru, Serbia inclusiv Kosovo, Turcia) şi ţările membre ale Ariei Economice Europene (Islanda, Lichtenstein, Norvegia). Obiectivul global al programului este acela de a realiza parteneriate regionale solide şi de a impulsiona cooperarea pentru dezvoltarea economică şi socială durabilă a regiunilor din bazinul Mării Negre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii