Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moarte în mister (video)

ro

12 Feb, 2011 00:00 2370 Marime text
Retrospectiva_CRIMA_CERNAVODA_1.jpgTragedia de la Cernavodă a îngrozit opinia publică prin cruzimea si misterul morţilor. Nici acum, la mai bine de o lună, anchetatorii nu ştiu exact dacă au de-a face cu o crimă sau cu o sinucidere, sau cu ambele. Este poate unul din cele mai complexe cazuri pe care trebuie să le desluşească procurorii constănţeni.

Pe 3 ianuarie, poliţiştii au recuperat, din apele îngheţate ale Canalului Dunăre-Marea Neagră, cadavrul Gabrielei Mitu, o tânără de doar 21 de ani. Cadavrul soţului ei, Gabriel Mitu, alături de care se presupunea că aceasta s-a aruncat, a fost căutat în zadar.
Ca şi cum tragedia nu ar fi fost îndeajuns de mare, părinţii fetei au fost găsiţi, şi ei, ucişi, după doar 24 de ore de la înecul fiicei. Imaginile de coşmar i-au îngrozit pe locuitorii oraşului Cernavodă şi nu numai.
Cel care şi-a asumat crima a fost cel mai bun prieten al lui Bogdan Mitu, Giani Deli-Iorga.

Ulterior, magistraţii constănţeni au decis să emită un mandat de arestare preventiv pe numele lui Giani Deli-Iorga, principalul suspect în cazul uciderii soţilor Garoafă, din Cernavodă. Tânărul a fost acuzat de omor deosebit de grav şi tâlhărie şi riscă să petreacă ani buni după gratii. Lui Giani Deli Iorga i s-a făcut şi o expertiză psihiatrică preliminară pentru a se stabili dacă acesta a avut sau nu discernământ în timpul comiterii dublului asasinat.
La mai bine de o lună de la tragedie, a fost găsit şi cadavrul lui Bogdan Mitu, exact în locul în care, pe 3 ianuarie, a fost identificat cadavrul soţiei sale. Anchetatorii spun că trupul neînsufleţit a ieşit singur la suprafaţă pentru că nivelul apei a scăzut cu apraoape 40 de cm. În plus, căutările scafandrilor nu au dat roade şi pentru că apa canalului a fost extrem de rece. Acum însă condiţiile au favorizat apariţia cadavrului, lucru care ar putea contribui la elucidarea misterului care planează asupra celor întâmplate la Cernavodă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii