Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici jumatate din Cantgrip-ul ajuns la Constanta nu s-a folosit

ro

14 Jan, 2010 03:07 970 Marime text
Până la începutul acestei săptămânii, s-au vaccinat împotriva gripei cu virus pandemic A/H1N1 28.000 de constănţeni. De luni, câteva mii au ajuns la medicii de familie şi la centrele special înfiinţate.

Chiar dacă numărul cazurilor noi de gripă cu virus pandemic A/H1N1 confirmate în ultimele zile este în scădere, vaccinul Cantgrip este încă la mare căutare. Potrivit Ministerului Sănătăţii (MS), până în prezent au fost vaccinate 516.905 persoane împotriva virusului pandemic. Dintre acestea, peste 300.000 au fost vaccinate în perioada 4 - 10 ianuarie 2010. Reprezentanţii MS susţin că nu au fost înregistrate reacţii adverse importante.

La Constanţa, până pe 10 ianuarie s-au vaccinat 28.000 de persoane, potrivit coordonatorului-şef al Serviciului Supraveghere - Control Boli Transmisibile, dr. Mihaela Dinisov. Săptămâna aceasta, odată cu organizarea centrelor de vaccinare şi cu distribuirea dozelor şi medicilor de familie, s-au mai adăugat câteva mii iar cereri încă există, deşi euforia din primele zile ale săptămânii a mai trecut. De exemplu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, în cadrul Ambulatoriului de specialitate nr.1 s-au vaccinat doar luni, 300 de persoane, iar numărul mare de constănţeni care încă se mai prezintă este destul de mare. Managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână a precizat zilele trecute că au primit de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană destule doze de vaccin. Totuşi, sfatul acestuia către populaţie este să se prezinte la medicii de familie deoarece astfel se „blochează personalul". „Puteam ajuta, dar nu să devenim noi actorii principali", a menţionat dr. Căpăţână.

DSPJ Constanţa a primit de la Institutul Cantacuzino peste 72.000 de doze de vaccin, doar 20.000 în ce-a de-a doua tranşă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii