Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Matei se da cu turcii

ro

25 Jul, 2008 00:00 1870 Marime text
1216925488.jpg

Au debutat "Zilele orasului Navodari" * Manifestarea se desfasoara fara a avea buget aprobat de Consiliul Local (CL) Navodari.

Ieri, primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, a convocat o sedinta festiva a CL, prilejuita de manifestarea "Zilele orasului Navodari". Interesant este faptul ca de aceasta sarbatoare consilierii locali habar n-aveau, afland de la presa. Pentru o asemenea manifestare era nevoie de aprobarea CL. "Ori nu exista buget aprobat, iar noi nici macar nu am fost anuntati. Probabil este o actiune privata a primarului", ne-a declarat Tudorel Calapod, fostul edil al Navodariului. De altfel, primarul Matei a "mascat" foarte bine sarbatoarea, cu vizita delegatiilor din orasele infratite din Turcia (Gemlik si Umurbey) si Bulgaria (Kavarna si Spasovo). Pentru a avea un pretext si a face spectacol in parcul central al orasului, Matei a organizat o tombola pentru toti cei ce au votat in cele doua tururi de scrutin ale alegerilor locale, din luna iunie a acestui an. S-au oferit 91 de premii constand in obiecte electrocasnice, marele premiu fiind un autoturism Fiat Panda.

Sedinta a CL in culorile PSD

La sedinta festiva a CL s-a remarcat numai culoarea social-democrata, de la servetelele de pe masa si pana la florile din vaze, totul era cat mai rosu. Pe langa reprezentantii delegatiilor straine, au mai fost prezenti si consulul Turciei, Haluk Agca, deputatul UDTTMR Amet Aledin, iar din Consiliul Judetean Constanta vicepresedintele Cristinel Dragomir si secretara Mariana Belu. Cu aceasta ocazie, Matei a promis ca se va deschide un magazin de masline de Gemlik, in piata centrala si ca va lumina minaretul geamiei din localitate, pe care o va dota cu o statie de amplificare. In rest, aceleasi fraze spuse la intalnirile cu aceste delegatii: relatiile dintre oficialitatile administratiilor locale sunt prietenesti, un parc din Gemlik poarta numele Navodari si o strada sau un parc din oras va purta numele localitatii turcesti etc. O propunere inedita a venit din partea deputatului Amet Aledin, care a propus ca bustul lui Kemal Ataturk, creatorul Turciei moderne, sa fie amplasat in parcul central din Navodari, iar bustul politicianului Nicolae Titulescu, sa fie pus in Gemlik.

Scris de: {autor}Alexandru STANCU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii