Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicu Constantin - „Un actor atins de Dumnezeu cu talent, care acum moare" (galerie foto)

ro

21 Sep, 2009 02:36 2784 Marime text
cap_3.jpg„Este îngrozitor. Ştiu că era de multă vreme bolnav. Ştiam, dar tot speram..."

Regrete profunde, exprimate prin coroane de flori cu mesaje de rămas bun, amintiri frumoase şi lacrimi amare în ochii celor dragi şi ai celor care nu l-au cunoscut niciodată, aplauze rezonante, iar apoi o tăcere surdă... ilustrează scenele triste care au întregit ultimul spectacol al maestrului teatrului românesc Nicu Constantin, spectacolul unei vieţi.

După mai bine de patru luni de suferinţă, într-o cameră rece a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Bucureşti, Dumnezeu l-a iertat pe marele actor român. Nicu Constantin a trecut în nefiinţă marţi, 15 septembrie 2009, în urma unui stop cardio-respirator. Dispariţia sa a lăsat urme adânci în sufletele tuturor celor apropiaţi şi a sărăcit iremediabil peisajul teatrului românesc autohton. „Este îngrozitor. Ştiu că era de multă vreme bolnav. Ştiam, dar tot speram...", a spus actriţa Stela Popescu, la auzul veştii despre decesul lui Nicu Constantin. „Nicu Constantin va trăi mereu în amintirea spectatorilor săi, care sunt mulţi şi care au avut nevoie de el să îşi descreţească frunţile", a spus actorul Mircea Albulescu despre moartea maestrului Nicu Constantin. „A fost un luptător, un actor atins de Dumnezeu cu talent, care acum moare", a spus Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase". Sâmbătă, Nicu Constantin a ajuns înapoi la casa părintească din staţiunea Eforie Sud, pentru a fi petrecut pe ultimul drum. În jur de 500 de persoane au ţinut să-şi ia rămas bun de la un idol, un prieten, un coleg, un tată, un frate... La ceremonia de final au fost prezenţi, alături de familie, şi prieteni apropiaţi ai maestrului. Actorii Jean Constantin, Tudorel Filimon, Alexandru Lulescu, fostul primar din localitatea Techirghiol, Gheorghe Zamani, PD-L-istul Gigi Chiru, fostul deputat PD-L, Laurenţiu Mironescu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu, precum şi fotbalişti de la Rapid, echipa preferată a maestrului, toţi au ţinut să-i aducă un ultim omagiu. Picăturile de ploaie în semn de regret au anunţat apariţia cortegiului funerar, sosit la casa de la malul mării, tocmai din Bucureşti, acolo unde marele actor a trecut în nefiinţă.

Aşa cum, prevestitor, i-a anunţat pe cei apropiaţi în ultimele zile de viaţă, Nicu Constantin s-a întors acasă... A plecat în urmă cu zeci de ani pentru a-şi găsi drumul în viaţă şi s-a întors la finalul ei una dintre personalităţile marcante ale teatrului şi filmului românesc.

Pe fundalul sonor al clopotelor bisericii, trupul neînsufleţit al lui Nicu Constantin a fost escortat la locul unde se va odihni pentru eternitate. Tristeţea nemărginită a tuturor celor prezenţi alături de marele actor în ultimele sale clipe a învăluit cimitirul din Eforie Sud, acolo unde aveau să-şi ia rămas bun pentru totdeauna. Cuvintele nu au putut cuprinde regretele exprimate de cei care l-au iubit, l-au apreciat, l-au respectat şi îndrăgit pe cel care obişnuia să le aducă zâmbete. Cortina a căzut sub aplauzele publicului... Dumnezeu să-l odihnească în pace!

{mos_ri:Nicu Constantin}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii