Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţia a reuşit, pacientul e mort! (video)

ro

27 Nov, 2010 02:10 2609 Marime text
Ancheta_Spital_1.jpgMedicii germani aduşi cu mare fast la Constanţa să asiste chirurgii români la intervenţii pe cord au operat ilegal! Este concluzia din raportul Direcţiei de Sănătate Publică. Inspectorii DSP au descoperit documente care arată clar flagrantul în care se află conducerea spitalului, controlată de mai marii PSD din Consiliul Judeţean. Un om a murit, chirurgii germani au practicat ilegal în România, iar conducerea Spitalului se ascunde după deget!

Ancheta_Spital_2.jpgAduşi să opereze prin metode moderne bolnavi cardiaci, medicii germani au reuşit performanţa de a se alege cu o interventie esuată din cele 7 efectuate in 3 zile. Nimeni nu le contestă profesionalismul, astfel de intervenţii sunt extrem de riscante. Însă medicii germani nu au solicitat un aviz pentru a putea practica în Constanţa, aşa cum cer legile internaţionale în domeniu. Cu toate acestea, chirurgii au pus mana pe bisturiu aşa cum cum se vede in inregistrarea primei intervenţii. Momentele au fost filmate chiar la sugestia managerului unitatii medicale care a crezut ca venirea medicilor germani va imbunatati in acest mod imaginea spitalului.

După decesul primului pacient operat, conducerea Spitalului a evitat să recunoască implicarea efectivă a chirurgilor germani în intervenţie. De ce?

Conferinţa de presă organizată de conducerea Spitalului pentru a lăuda venirea aducerii chirurgilor germani s-a transformat brusc întrun film de groază. Unul dintre pacienti decedase astfel ca seria de interventii reusite a luat sfarsit fapt pentru care initiatorii acestei colaborari au inceput sa se contrazică intre ei.

Realitatea este că specialiştii germani au practicat ilegal medicina în România! Chiar şi după decesul pacientului, pe 11 noiembrie, medicii germani au continuat să opereze. Reiese clar din protocolul operator, unde medicii germani apar la rubricile operator şi anestezist şi nu la rubrica ajutoare, aşa cum ar fi fost normal dacă ei doar ar fi asistat medicii români la intervenţii.

In acest caz ar putea interveni Poliţia şi Procuratura, dacă se va dovedi că fapta medicilor germani, comisă cu acordul tacit al conducerii Spitalului şi al Consiliului de Administraţie controlat de Consiliul Judeţean, are iz penal. Şefului Clinicii de chirurgie cardiovasculară, dr. Marta Budu şi managerul Spitalului Judeţean, dr. Dan Căpăţână au refuzat categoric să mai comenteze situaţia. In plus familia pacientului decedat a sesizat oficial comisia de malpraxis a Colegiului Medicilor. Dacă ar fi să ne luăm după Nicuşor Constantinescu, cel mai bun medic este trenul spre Bucureşti! Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa incearca să inoculze aceasta idee de ani de zile. În stilul propriu caracteristic, Spitalul Judeţean aduce la Constanţa medici din străinătate pe un tronson în care avem şi specialişti şi dotări. Ne întrebăm: toate acestea nu au, oare, o ţintă? Unele voci spun ca rapunsul ar fi privatizarea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, una dintre cele mai performante din ţară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Robert 27 Nov, 2010 02:07 Chiar si Masta Budu spune ca au operat in clipul asta. Deci daca au operat ce mai ascunde atat Marta Budu sunt filmati si medicii si Marta Budu cand spune acest lucru