Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operatii refuzate din lipsa de bani, la SCUJC

ro

20 May, 2010 03:49 2295 Marime text
cap_9.jpgMedicii din cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară fac faţă cu greu presiunii unor pacienţi din alte judeţe cu diferite probleme de sănătate, care trebuie urgent să se opereze. Numai în cursul zilei de ieri au fost şase asemenea cazuri, care au trebuit refuzate din cauza că nu există bani pentru aceste intervenţii chirurgicale. „Directorul medical, dr. Liliana Tuţă, a fost chiar ameninţată de familiile pacienţilor că dacă nu îi vom opera, vor face plângere. Familiile chiar s-au oferit să plătească valvele artificiale, dar costurile la care se ridică operaţia în sine sunt foarte mari şi în momentul de faţă nu dispunem de ei. Acesta cred că ar trebui să fie ultimul semnal de alarmă că în spital trebuie făcut ceva", conchide purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

Şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară, dr. Mircea Pătruţ, a ţinut să precizeze că se confruntă cu o situaţie dificilă, deoarece refuză cu greu pacienţii din cauza faptului că aceştia trebuie operaţi urgent. „Este în joc viaţa unui pacient şi niciodată nu am mai fost pus în situaţia de a-i refuza, mai ales că vin din toate colţurile ţării", adaugă acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un alt pacient 20 May, 2010 07:12 Trebuie remarcat ca bietii pacienti care se ofera sa cumpere valve au o situatie materiala peste medie-o valva costa intre 1000-1500 euro.Saracii, fiind din alte colturi ale tarii nu au cunoscut pana acum "succesele" rasunatoare repurtate pe plan local de asa zisul prof. Patrut (Iovanescu ), entuziasmul lor s-ar fi temperat.E adevarat ca Patrut n-a fost pus in situatia sa refuze, cea mai frecventa situatia in care s-a aflat a fost urmatoarea: a luat banii(o parte din cei platiti pe valve intra tot in buzunarul lui! ), a operat catastrofal si apoi a disparut, DACA MAI CREDE CINEVA CA PATRUT ESTE IMPRESIONAT DE SUFERINTA PACIENTILOR SI NU DE POSIBILITATILE LOR MATERIALE SE INSALA....D-na director medical, ca sa nu mai aiba reclamatii, ar trebui sa faca ce au facut cei din Bucuresti cu marele impostor...PENSIONAREA!!!