Pacientii isi pot reclama medicii pe Internet
Pacientii isi pot reclama medicii pe Internet
06 Mar, 2007 00:00
ZIUA de Constanta
1228
Marime text
Toate spitalele din Romania vor avea o condica de reclamatii in care pacientii isi pot exprima nemultumirile fata de modul in care au fost tratati, dar si fata de conditiile din unitatile sanitare. Ministerul Sanatatii va impune acest lucru printr-un ordin.
Ca urmare, toate unitatile spitalicesti vor fi obligate sa aiba un sistem de inregistrare a sugestiilor si reclamatiilor, iar acestea trebuie sa fie facute publice. Cea mai simpla metoda ar fi aceea a Internet-ului. Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta a conceput deja un site care va cuprinde informatii privind personalul medical si sectiile acestuia. In acelasi timp, bolnavii pot face plangeri privind calitatea asistentei medicale sau a serviciilor oferite in spital. "Pe site-ul SCJU se va organiza o sectiune privind sugestiile si reclamatiile pacientilor care vor fi directionate de catre biroul de presa si solutionate cu rezolutie afisata pe site", a afirmat dr. Florin Stoian, purtatorul de cuvant al institutiei. Pentru ca legea sanatatii prevedea deja posibilitate existentei unor cutii cu biletele, in care asiguratul constantean sa poata sa-si exprime doleantele, directorul SCJU a dispus inca de anul trecut introducerea lor pe fiecare sectie. Desi exista bolnavi care se plang de modul in care sunt tratati sau de mancarea servita in spital, aceste cutii cu reclamatii au ramas goale. "Paradoxal, nu am primit nicio sesizare de la pacienti", a declarat dr. Tiberiu Tofolean, managerul SCJU. Cand sectiunea privind reclamatiile va deveni functionala, acesta va analiza si va lua in considerare doar plangerile semnate de catre bolnavi. Tot de pe site-ul spitalului vor putea fi cunoscute, in plus, rata mortalitatii, numarul de pacienti transferati catre alte spitale, dar si gradul de ocupare a paturilor unitatii. Forurile de la Bucuresti cred ca odata cu aplicarea acestui sistem, spitalele vor da un randament mai ridicat si grija fata de bolnav va creste. Unitatile primesc bani in functie de cazurile rezolvate, dar daca nu vor avea pacienti, nu vor avea nici fonduri. In plus, pe baza acestor date, bolnavii vor putea sa aleaga in cunostinta de cauza spitalul in care doresc sa fie internati.Scris de: {autor}Gratiela TULCEANU{/autor}
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Elena 04 Jul, 2016 21:26 Acum jumatate de ora m-am intors de la spitatlul de urgente Mangalia unde doamnele asistente impreuna cu doctorul nu au putut sa faca un mic control si au inceput sa faca misto pe seama mea avand in vedere ca am probleme cu fierea si splina si binenteles ca doamna asistenta mia spus ca este doar o sarcina extrauterina fara nici un fel de control.este normal?